Remus Pricopie: Tine de domeniul decentei ca aceia care au creat haos in sistemul de invatamant romanesc sa se abtina de la a da indicatii

Avand in vedere ca in spatiul public continua sa fie transmise informatii false in legatura cu organizarea clasei pregatitoare si ca persoane direct responsabile pentru modul defectuos in care a fost implementata aceasta masura insista sa propage dezastrul creat, Ministerul Educatiei Nationale face urmatoarele precizari:

Pentru anul scolar 2013-2014, dorim organizarea clasei pregatitoare intr-un mod mult mai flexibil, fie la scoala, fie la gradinita, dar cu acelasi curriculum. Se evita astfel greselile facute in trecut, atunci cand nu s-a tinut cont de conditiile specifice fiecarei comunitati, de infrastructura disponibila si, poate cel mai important, de punctul de vedere al parintilor.

„Constat ca dl. Daniel Funeriu continua sa persiste in greseala si sa considere ca dialogul ministerului cu parintii reprezinta o pierdere de vreme. Este aceeasi atitudine aroganta pe care PDL a afisat-o atunci cand a fost la guvernare, o atitudine bazata pe ignorarea dialogului social, pe transformarea profesorilor, a elevilor si a parintilor in simple date statistice si pe impunerea unor masuri neadaptate conditiilor din teren si nevoilor reale ale elevilor\", sustine ministrul Remus Pricopie.

Intentia Ministerul Educatiei Nationale este aceea de a nu bulversa sistemul educational de acum, astfel incat parintii sa aiba o imagine clara a ceea ce presupune clasa pregatitoare. De asemenea, ministerul este interesat de existenta logisticii necesare, astfel incat procesul educational sa se desfasoare cat mai bine. Cum gradul de dotare al gradinitelor si scolilor din tara este diferit si nu toate unitatile, fie ele scoli sau gradinite, pot oferi cele mai bune conditii pentru derularea clasei pregatitoare, solutia flexibilizarii corespunde cel mai bine obiectivului de a avea un proces educational eficient. Ea raspunde in egala masura nevoilor parintilor, care pot avea un cuvant de spus in privinta educatiei copiilor lor.

„Ţine de domeniul decentei ca aceia care au creat haos in sistemul de invatamant romanesc sa se abtina de la a da indicatii. Metoda pumnului in gura folosita de guvernarea PDL pentru a luat decizii cu impact asupra viitorului copiilor nostri a fost inlocuita cu cea a dialogului si a consultarii. Legitimitatea deciziilor care au la baza acest mecanism asigura stabilitate sistemului de invatamant si permite iesirea din cercul vicios al schimbarilor lipsite de orice viziune si de abordare strategica\", a declarat Remus Pricopie.