Remus Pricopie a participat la lansarea competitiei Cupa Ministerului Educatiei Nationale la Fotbal

martie 11, 2013

Ministrul Remus Pricopie a participat joi, 7 martie, la conferinta de lansare a competitiei Cupa Ministerului Educatiei Nationale la Fotbal, desfasurata la sediul Federatiei Romane de Fotbal. Evenimentul, patronat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), beneficiaza de sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) si al Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Ministrul Remus Pricopie a salutat sprijinul acordat de parteneri pentru desfasurarea acestui proiect. Ministrul a remarcat ca evenimentul se inscrie in perimetrul mai larg al preocuparilor MEN privind necesitatea extinderii orelor de educatie fizica si sport si stimularea elevilor in directia practicarii sportului. În acest sens, MEN a raspuns pozitiv si imediat solicitarii premierului Victor Ponta de a mari numarul de ore dedicate miscarii in cadrul mediului scolar. Ministrul a precizat ca MEN a propus un proiect de Plan-cadru pentru clasa pregatitoare si clasele I-IV prin care se aloca un numar de patru ore dedicate miscarii si educatiei fizice.

Ministrul a spus ca e necesara o gandire transversala a politicilor publice, astfel ca atunci cand este abordata o problema care priveste, de pilda, securitatea fizica si psihica a copiilor, ea trebuie sa aiba in vedere educatia preventiva privind alimentatia si siguranta, mediul care creeaza contextul producerii unui eveniment. În acest sens, ministrul a anuntat ca, in cel mai scurt timp, se va infiinta o comisie intreministeriala formata din reprezentati ai Ministerului Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Dezvoltarii Regionale, care vizeaza problematica educatiei fizice si sportului in scoli, dar si a alimentatiei.

Cupa Ministerului Educatiei Nationale la Fotbal va reuni la start 149 de echipe formate din elevi - 114 echipe de baieti din 35 de judete si 11 echipe de fete din 8 judete. Finalistii vor disputa un meci demonstrativ pe data de 5 aprilie, ora 18.00, pe stadionul National Arena. Mai mult, echipele castigatoare vor participa la primul Campionat Mondial Școlar de Fotbal, care avea loc la Bordeaux, Franta, in perioada 14 - 22 aprilie.

La conferinta pentru lansarea Cupei Ministerului Educatiei la Fotbal au mai participat ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, presedintele FRF, Mircea Sandu, Miodrag Belodedici, coordonator al loturilor nationale de juniori si ambasador UEFA Grassroots din partea FRF, Constantin Caliman, director al Federatiei Sportului Școlar din cadrul MEN.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro