Pielea uscata este o afectiune comuna, care se manifesta mai ales in timpul iernii. Aerul rece si uscat care caracterizeaza acest anotimp afecteaza pielea matasoasa si neteda. Alti factori care pot contribui la pielea uscata includ: imbatranirea, deficientele nutritionale, o predispozitie genetica etc.
Pe piata de specialitate exista multe lotiuni si creme hidratante care pot sa combata pielea uscata, insa cele mai multe dintre aceste produse au un pret considerabil. Remediile naturale nu sunt numai ieftine, dar destul de eficiente in hranirea si hidratarea pielii uscate.
Cele mai eficiente remedii pentru pielea uscata
Acest ulei contine multi antioxidanti si acizi grasi sanatosi foarte buni pentru piele, ceea ce inseamna ca poate calma si revigora pielea uscata. Cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a face un dus, se maseaza usor, cu putin ulei de masline, mainile, picioarele si alte zone afectate.
Acidul lactic prezent in smantana ajuta la exfolierea pielii uscate. Natura linistitoare a smantanii ajuta, de asemenea, la mentinerea nivelului pH-ului delicat al pielii. Aceasta este, de asemenea, si un hidratant excelent.
Se amesteca cateva picaturi de suc de lamaie, o lingurita de lapte si doua lingurite de smantana. Se aplica pe maini si picioare. Se lasa pe corp 5 minute si se face dus. Procedeul se realizeaza o data pe zi.
Laptele are proprietati antiinflamatoarii si calmante care ajuta foarte mult la refacerea pielii uscate si reducerea mancarimii. In plus, acidul lactic exfoliaza celulele moarte ale pielii si creste capacitatea pielii de a retine umezeala. Se inmoaie un prosop in lapte rece si se pune tesatura pe pielea uscata, pentru 5-7 minute. Ulterior, zona se va sterge cu un prosop inmuiat in apa calduta. Procedeul se realizeaza o data pe zi.
Este un excelent agent hidratant pentru piele. In plus, proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ajuta la calmarea pielii uscate si a mancarimii. De asemenea, continutul sau de acid lactic ajuta la scaderea germenilor sau a bacteriilor care pot provoca uscarea sau mancarimea pielii.
Mierea este considerata unul dintre cele mai bune hidratante naturale incarcate cu proprietati antioxidante, antimicrobiene si umectante. In plus, mierea contine multe vitamine si minerale esentiale care ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii. Inainte de a face o baie sau un dus, se maseaza zonele afectate cu miere si se lasa timp de 5-10 minute. Pentru o piele bine hidratata, procedeul se va repeta zilnic o perioada.
Aceste remedii simple si usoare pot ajuta la eliminarea disconfortului provocat de pielea uscata si pot ajuta la restabilirea texturii naturale, moi si netede a pielii.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro