Remedii naturale - uleiul de nuca de cocos

ianuarie 7, 2018

Nucile de cocos sunt printre fructele exotice preferate de romani, probabil cele mai consumate, in diverse forme: de la nucile in coaja disponibile in prezent in supermarketuri si hipermarketuri, pana la pulpa de nuca de cocos uscata, razuita, perfecta pentru a fi inclusa in diverse retete, mai ales de prajituri.

Tot mai multi romani afla insa si despre beneficiile nucilor de cocos, dincolo de partea de gust excelent. De fapt, pentru beneficii maxime, poate fi utilizat uleiul de cocos, in diverse feluri. Amestecat cu uleiuri esentiale, uleiul de nuca de cocos are numeroase efecte benefice organismului uman. Multe tipuri de infectii ale corpului pot fi eliminate gratie proprietatilor antimicrobiene si antibacteriene ale acestuia. Poate fi benefic pana si in tratamente pentru psoriazis sau eczeme existente pe corp.

Combinarea uleiului de nuca de cocos si o picatura de ulei de oregano ajuta la imbunatatirea sanatatii gingiilor - vezi pe ziceu.com o multime de alte remedii naturale. Uleiul de nuca de cocos ajuta si persoanele care se confrunta cu un nivel ridicat al colesterolului. De asemenea, acest excelent ulei poate ajuta la diminuarea aspectului venei varicoase. Efecte pozitive s-au observat si in ceea ce priveste tratarea arsurilor provocate de Soare.

Amestecat cu o lingura de ceai fierbinte, uleiul de nuca de cocos poate ajuta la recuperarea rapida a sanatatii, in momentele in care corpul se lupta cu raceala sau gripa. Efecte pozitive exista si in reducerea artritei, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii. Iata si alte beneficii: uleiul poate reduce senzatia de mancarime la intepaturile tantarilor sau la intepaturile altor insecte; poate ajuta la vindecarea (cel putin partial) a acneei, cu conditia de a fi utilizat in mod regulat; este util pentru combaterea durerilor de gat, daca este folosit prin amestecarea cu ceai cald; consumat zilnic, uleiul de nuca de cocos poate ajuta la eliminarea simtomelor diverselor alergii.

La fel ca alte uleiuri, exista de fapt mai multe tipuri de ulei de cocos, in functie de modalitatea de obtinere. Cel mai ieftin (si fara proprietati avansate) este uleiul rafinat. Acesta este obtinut prin distilarea la temperaturi foarte ridicate cu diverse substante chimice sau ca produs rezultat din obtinerea fulgilor de cocos. Nu are miros si nici gust de nuca de cocos, tocmai pentru ca a fost fabricat in acest fel.

Cel mai indicat este uleiul nerafinat, extravirgin, presat la rece, neincalzic. De preferat, se poate alege chiar ulei extravirgin ecologic, bio - certificare care desigur ii va creste si pretul de comercializare. Acest tip de ulei se gaseste in magazinele naturiste si in unele supermarketuri. Cel mai simplu este sa fie comandat din magazine online.

Extrem de sanatos, uleiul de nuca de cocos presat la rece este obtinut direct prin presarea pulpei crude de cocos, uscate sau proaspete. Implicit, este foarte dens si benefic, caci toate proprietatile nucilor de cocos sunt astfel imprumutate, transferate in ulei. Conform aceleiasi surse citate mai sus, uleiul organic de nuca de cocos nerafinat prezinta cele mai ridicate niveluri de antioxidare, fiind considerat ulei de calitate superioara. La gust, uleiul de cocos preia desigur gustul nucilor de cocos, deci este placut si aromat.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Remedii naturale - uleiul de nuca de cocos

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro