Reluarea cursurilor în bănci, benefică pentru comportamentul psiho-social al copiilor

septembrie 1, 2020

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie spune că prelungirea pe termen îndelungat a învățării virtuale poate afecta dezvoltarea psiho-socială a copiilor. 

El avertizează, însă, că pandemia este un fenomen de durată, motiv pentru care respectarea regulilor este esențială pentru reluarea integrală a învățării în bănci cât mai curând posibil. 

„Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important. Eu fac apel la părinți să se informeze. Școlile să încurajeze părinții să își trimită copiii la școală”, a declarat Alexandru Rafila marți, la Digi24.

Rafila recunoaște că reluarea activităților școlare va aduce cu sine și creșterea numărului de îmbolnăviri, despre care spune că „vor continua mulți ani de acum încolo”, motiv pentru care este esențială reorganizarea activității didactice și a celei paradidactice, dată de igienizare școlilor și a circuitelor școlare.

„Fiecare tip de activitate care se reia aduce și un număr de cazuri noi. Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie-octombrie, îmbolnăvirile vor continua muți ani de acum încolo. Trebuie să învățăm să respectăm regulile, să organizăm activitatea didactică și paradidactică (igienizarea școlilor, organizarea circuitelor). Infectările se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Măsurile trebuie verificate, orice punct slab identificat. Copiii și elevii trebuie să poate merge în siguranță la școală”, a mai afirmat Rafila.

Medicul Rafila a explicat și legătura dintre numărul de cazuri noi de coronavirus și numărul de cazuri grave și de decese. 

„Numărul de decese este important, numărul de pacienți internați la secțiile ATI depășește regulat 500 de cazuri, este îngrijorător. Dacă numărul de cazuri noi va intra pe trend descendent, va scădea și numărul de morți și de pacienți ATI. Dar întotdeauna va exista o diferență de 2-3 săptămâni între cele două.”

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro