Amintim reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ca procentul din PIB pentru cheltuieli cu asistenta sociala al Romaniei este la jumatate din media tarilor membre ale Uniunii Europene si asta raportat la unul din cele mai mici PIB-uri din Uniunea Europeana. In conditiile de criza economica prin care trece Romania, CHELTUIELILE CU ASISTENTA SOCIALA NU TREBUIE SA SCADA, deoarece numarul persoanelor defavorizate este in crestere datorita situatiei economice in care ne aflam.
De asemenea, in unele tari ale Uniunii Europene masurile de reducere a indemnizatiilor sociale chiar daca au avut loc, finantarea serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilitati nu au fost afectate. Deoarece ULTIMA PRIORITATE A GUVERNELOR SUCCESIVE ALE ROMANIEI a fost dezvoltarea de servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati, iar la acest moment nu exista decat in foarte mica masura astfel de servicii gen centre de zi, centre respiro, centre de recuperare, centre de terapie ocupationala etc., A REDUCE INDEMNIZATIILE INSEAMNA A CONDAMNA PERSOANA CU DIZABILITATI A RAMANE LA MILA FAMILIEI, A RUDELOR SAU A FI ABANDONATA IN SISTEMUL PUBLIC DE PROTECTIE SOCIALA. Iar in sistemul public de protectie sociala costul standard pentru persoana cu dizabilitati internata este de 26.163 lei/ an in cazul persoanelor adulte si 27.447 lei/ an pentru copii cu dizabilitati, cost mult mai mare decat orice indemnizatie acordata persoanei cu dizabilitati si/sau familiei acesteia.
MASURILE PRECONIZATE AFECTEAZA IN CEA MAI MARE MASURA PERSOANELE CU DIZABILITATI GRAVE. In conditiile in care politica guvernelor succesive ale Romaniei a fost aceea de a stimula angajarea membrilor familiei ca si asistent ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Reducerea indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati inseamna condamnarea ...
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro