REDBULL 1000Trails la final

Cea de-a doua editie a raliului de snowmobile RedBull 1000trails, singurul de acest gen organizat in Romania, a ajuns la final. Dupa trei zile extreme in care concurentii au avut de parcurs in medie 150 de km pe un traseu solicitant, echipele din Polonia au reusit sa adjudece toate cele trei locuri la clasa profesionisti. Echipelor din Romania le-au revenit doar titlurile de la categoria Amatori.

Prima zi de concurs a fost cea de calificare in care cei 110 concurenti inscrisi in grila de start au oferit publicului prezent la partia Comanda din Paltinis un adevarat spectacol. Ziua de sambata i-a pus serios la incercare pe concurenti, traseul fiind presarat cu numeroase sectiuni tehnice dificile si zone in care datorita cetii dense s-a putut inainta doar cu ajutorul GPS-ului. Pentru multi, raliul s-a incheiat la 40 de km de start. La baza unei pante abrupte, extenuati sau ramasi fara combustibil, 40 de concurenti au facut cale intoarsa, recunoscandu-se invinsi de competitia "Redbull 1000trails".

La clasa Profesionisti, una foarte disputata, in care au fost inscrise initial 27 de echipe, cele doua etape au fost adjudecate de echipele din Polonia. Primii care au incheiat competitia au fost cei de la Szczyrk Extreme, inregistrand un timp total de 20 de ore, urmati pe locul doi de conationalii de la Snowmobile AQQ si pe locul trei de Xtreme Team, la o diferenta de cateva minute. Castigatori la clasa amatori au fost concurentii de la Odorheiu 2, care au reusit un timp foarte bun, aproximativ 10 ore, urmati de Costel Casuneanu si Bogdan Preda de la Xriders la trei ore diferenta si de cuplul Iulius Miklos si Irimie Andreea de la UNU. Festivitatea de premiere a avut loc pe platoul hotelului Casa Turistilor din Paltinis, toti cei care au urcat pe podium primind trofee si diplome care sa le aminteasca de aventura de la Sibiu.

Favoritul competitiei la clasa Profesionisti, romanul Romeo Dunca, nu a mai putut lua startul in ultima zi a competitiei datorita unor probleme tehnice aparute la snowmobilul partenerului sau de echipa, polonezul Cighy. Ei au terminat ziua de sambata pe un singur snowmobil, insa regulamentul competitiei nu permitea ca doi competitori sa plece intr-o noua etapa cu o singura sanie, fiind astfel nevoiti sa abandoneze. Baiatul sau, Cristian Dunca, cel mai tanar concurent din competitie, a reusit sa incheie raliul printre ultimele locuri, dupa ce a intampinat o serie de probleme tehnice.

"Am stiut ca raliul va fi o reusita cu doua saptamani inainte de start, cand aveam deja peste 100 de concurenti inscrisi, de cinci ori mai mult decat editia de anul trecut. Competitia a fost foarte bine primita de participanti, in ciuda unor nemultumiri legate de dificultatea traseului din prima etapa. Toti trebuie sa inteleaga ca aceasta competitie nu se adreseaza oricui. Anul acesta am reusit sa ridicam standardul, aducand-o la nivel european, anul viitor va fi mult mai greu pentru ca asteptarile tuturor au crescut" a declarat Martin Freinademetz, cel care a pregatit si coordonat raliul "Red Bull 1000Trails.

Partenerii oficiali ai competitiei au fost Red Bull Romania, compania care detine cea mai vanduta bautura energizanta de pe piata locala si Euronautica Motors, unic distribuitor al echipamentelor Bombardier. Parteneri media: Motociclismo, Zile si Nopti, Kiss Fm, Sibiu Standard si Antena 1 Sibiu. "Red Bull 1000Trails" a fost o competitie realizata cu sprijinul Regiei Nationale a Padurilor, Jandarmeriei Romane si Salvamont Sibiu.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro