Red Hat lanseaza Directory Server

iulie 12, 2005

Red Hat abordeaza piata de management al identitatii cu o alternativa de Directory Server bazata pe standarde si cu un cost mai scazut.

Red Hat, cel mai important furnizor mondial de solutii open source pentru companii, a anuntat de curand, la Red Hat Summit, ca planuieste sa lanseze Red Hat Directory Server. RHDS este inca un punct marcant in cadrul strategiei open source a companiei, de a largi posibilitatile de alegere ale clientilor prin furnizarea de solutii bazate pe tehnologii open source.

Red Hat Directory Server este bazat pe o tehnologie cumparata de Red Hat in septembrie 2004 de la divizia Netscape Security Solutions de la AOL.

Codul, initial proprietar, este acum disponibil ca sursa libera, sub licenta GPL. Red Hat Directory Server a fost dezvoltat si impachetat ca o solutie integrata si securizata pentru Red Hat Enterpirse Linux, sistemul de operare HP-UX 11i de pe serverele HP Integrity si HP 9000 si pentru sistemele Solaris.

"Red Hat a dezvoltat solutii, conforme standardelor, pornind de la criterii de securitate, scalabilitate si management, de la imbunatatiri in gestiunea stocarii si a clustering-ului pana la lansarea primului sistem de operare cu capabilitati SELinux complet operationale", a spus Paul Cormier, vicepresedinte executiv pentru inginerie la Red Hat. "Astazi anuntam un server puternic scalabil, sigur, fiabil si open source bazat pe tehnologii validate la nivelul corporatiilor. Suntem incantati ca le putem oferi clientilor aceasta solutie eficienta si de inalta performanta, pe o piata unde pana acum nu exista asa ceva."

Red Hat Directory Server este disponibil prin intermediul aceluiasi model de abonament anual ca si Red Hat Enterprise Linux, model care include mentenanta, suport pentru un numar nelimitat de incidente si upgrade-uri. Este disponibil pentru Red Hat Enterprise Linux versiunile 3 si 4, Solaris si pentru mediul HP-UX 11i de pe serverele HP Integrity
si HP9000. Fiecare varianta va fi suportata 5 ani de la momentul aparitiei si include accesul la update-uri si upgrade-uri pentru abonatii activi prin Red Hat Network.

"Red Hat Directory Server pentru HP-UX 11i si Linux le ofera clientilor mai multe optiuni simultan cu sporirea scalabilitatii, fiabilitatii si a performantei solutiilor de management a identitatii", afirma Don Jenkins, marketing VP, Business Critical Servers, HP. "Prin portofoliul de capabilitati avansate de virtualizare al HP pe platforme Linux si HP-UX, impreuna cu suportul serverelor HP Integrity pentru Linux, Windos si openVMS, clientii pot reduce costul implementarii solutiilor de management a identitatii prin consolidarea serverelor in centre de date.

Prin disponibilitatea Red Hat Directory server, Red Hat creeaza si sponsorizeaza si proiectul Fedora Directory Server. Fedora Directory Server va reflecta proiectul de succes Fedora Linux prin promovarea unui mediu de dezvoltare viguros, bazat pe comunitate, in vederea imbunatatirii si dezvoltarii tehnologiilor open source de directory server.

In lunile urmatoare Red Hat intentioneaza sa includa in domeniul open source si alte tehnologii cumparate de la AOL / Netscape.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro