RECUNOASTERE EUROPEANA PENTRU DIABETOLOGIA ROMANEASCA

septembrie 10, 2010

Romania, pentru prima data in centrul dezbaterilor specialistilor diabetologi din Europa

Romania gazduieste pentru prima data o manifestare a Federatiei Internationale a Simpozioanelor Danubiene in Diabet. In perioada 9-11 septembrie 2010, Clujul este centrul de dezbatere al activitatilor stiintifice din domeniul diabetologiei, la care iau parte unii dintre cei mai renumiti medici si specialisti din Romania si din Europa, in cadrul celui de-al 25-lea Congres al Federatiei Internationale a Simpozioanelor Danubiene in Diabet si al celui de-al 5-lea Congres al Asociatiilor de Diabet din Europa Centrala.

„Este pentru prima data cand Romania gazduieste Simpozionul Danubian de Diabet. Imi doresc ca acest eveniment sa intareasca obiectivele noastre comune cu privire la demersul stiintific in scopul asigurarii celei mai bune asistente medicale pentru pacientul cu diabet”, a declarat Prof. dr. Michael Roden, presedintele Asociatiei de Diabet Central Europene-FID. De asemenea, Prof. dr. Michael Roden a subliniat ca isi doreste ca in urma acestor intalniri de la Cluj Napoca sa se stabileasca legaturi si schimburi de informatie stiintifica intre membrii asociatiei internationale si specialistii din Romania. Presedintele FID a marturisit in cadrul ceremoniei de deschidere a simpozionului international ca se asteapta la participarea unui numar cat mai mare de tineri medici specialisti in acest domeniu, interesati de cercetarile si practicile diabetologiei moderne.

Prof. dr. Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a marturisit ca este o mare cinste pentru Romania sa fie gazda unui eveniment de asemenea anvergura. Totodata, acest lucru certifica respectarea misiunii pe care FID a stabilit-o inca ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - RECUNOASTERE EUROPEANA PENTRU DIABETOLOGIA ROMANEASCA

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro