Record mondial pentru cel mai mare praz din lume

Paul Rochester din Seaham, Districtul Durham, a aplicat o metoda neobisnuita pentru a obtine dimensiunile unice ale legumei premiate. Barbatul isi „delecteaza” zilnic plantele din sera cu acordurile relaxante ale pieselor legendarului muzician Glenn Miller.

Conform spuselor sale, „In The Mood” si „Moonlight Serenade” sunt compozitiile muzicale care l-au ajutat sa doboare recordul mondial precedent, stabilit de John Pearson, care a cultivat un praz cu o greutate de 9,2 kg. Pe langa muzica, Paul a utilizat apa in cantitati insemnate, ingrasaminte de calitate si „multa dragoste”. Aceasta este formula care i-a asigurat succesul: planta a intrat in Cartea Recordurilor, avand o greutate de 9,75 kg.

Pe langa praz, pe lotul de pamant mostenit de la tatal sau, Paul mai cultiva si alte legume: morcovi, cartofi, varza, rosii etc. Extinzandu-si culturile de legume, barbatul a fost nevoit „sa tina pasul” cu acestea si sa-si dezvolte si resursele tehnice. De aceea, a schimbat casetofonul cu un CD player si a instalat difuzoare in fiecare sera. In acest fel, considera Paul, melodiile se aud mai bine si asigura dezvoltarea eficienta a legumelor.

Sursa: Daily Star