Record mondial: 53 de maratoane in 53 de zile!

septembrie 29, 2014

O tanara in varsta de 26 de ani a atins o performanta sportiva unica, reusind sa participe la 53 de maratoane in 53 de zile. Amy Hughes a intrat astfel in Cartea Recordurilor, depasind precedentul record de 52 de astfel de intreceri in zile consecutive.

Principalul sau scop nu a fost insa aceasta performanta. Amy planuieste sa stranga 53.000 £ pentru Isabelle Lottie, o fundatie de caritate care contribuie la diagnosticarea precoce a tumorilor cerebrale la copii si tineri.

Sambata aceasta, Amy Hughes a reusit sa finalizeze al 53-lea maraton, dupa ce a parcurs peste 1.300 de mile in mai multe orase. Alergand aproximativ 70 de mile pe saptamana, tanara a declarat ca nu si-a pus niciodata problema ca nu va rezista, desi in unele zile a acuzat crampe stomacale. Pur si simplu se trezea dimineata, iar dupa un mic-dejun bogat in proteine si carbohidrati, pornea pe ruta prestabilita. Pe durata maratonului, jeleurile si ciocolata erau gustarile pe care le avea tot timpul la indemana. Cea mai rapida cursa a fost in Cambridge, 4 ore si 50 de minute.

Hughes a strans deja peste 24.000 £ pentru Fundatia Isabelle Lottie si spune ca va incerca in continuare sa-si atinga obiectivul de 53.000 £. „Sprijin aceasta fundatie pentru ca fiica unui prieten de-al meu a fost diagnosticata cu tumora cerebrala si in felul acesta pot contribui la ajutorarea familiilor cu astfel de probleme”, a declarat Amy.

Sursa: The Telegraph

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro