Conform statisticilor INS, peste 6000 de femei au pierdut lupta cu cancerul mamar in 2012. Peste 90% dintre acestea au aflat de boala intr-o forma avansata, sansele de supravietuire fiind extrem de mici.
Mastectomia vine ca o solutie salvatoare, in ciuda faptului ca este o interventie chirurgicala mutilanta. Pentru recapatarea sigurantei de sine si a unui aspect fizic placut, chirurgia estetica pune la dispozitia femeilor care trec printr-o astfel de situatie, multiple posibilitati chirurgicale de reconstructie mamara.
”Prin reconstructia mamara, se recreeaza un aspect cat mai apropiat de sanii naturali si se urmareste atat recuperarea formei, cat si a dimensiunilor normale. Aceasta procedura este adaptata particularitatilor anatomice individuale. Varianta propusa de chirurgul estetician fiind una personalizata in functie de tipul de mastectomie realizata”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.
Hotararea de a apela la o astfel de interventie este in stransa legatura cu imbunatatirea imaginii de sine si calitatea vietii personale. Pentru majoritatea femeilor, recompensa unei lupte castigate in fata cancerului mamar este reconstructia sanilor.
Pentru desfasurarea interventiei in conditii optime, chirurgul estetician recomanda realizarea unui set de analize. Se va evalua starea generala de sanatate, precum si eventualii factori de risc. De asemenea, se vor efectua masuratori pentru determinarea marimii si formei sanului de reconstruit. În final se va stabili de comun acord cu pacientul, metoda cea mai potrivita de reconstructie.
”Pentru ca beneficiile interventiei sa raspunda dorintelor si asteptarilor pacientei, acesta trebuie sa urmeze cateva indicatii preoperatorii. Fumatul este de evitat cu o luna inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar. Nu se bea si nu se mananca nimic in noaptea dinaintea interventiei. De asemenea, cu 2 saptamani inainte trebuie intrerupt consumul de aspirina sau alte medicamente care pot influenta coagularea sangelui”, a mai declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.
Procedura se realizeaza sub anestezie generala, iar durata depinde in functie de metoda reconstructiva aleasa, intre 3 si 6 ore. Reconstructia se poate realiza atat concomitent cu mastectomia, cat si la un interval de timp dupa aceasta.
În urma operatiei de reconstructie mamara pot aparea diferite complicatii precum necroza tesutului inlocuit sau modificari in ceea ce priveste sensibilitatea la nivelul sanului. Totodata, cicatricele rezultate sunt destul de vizibile.
Perioada de recuperare recomandata de dr. Cristian Nitescu este intre sase si opt saptamani. Rezultatul final poate ajuta pacienta sa depaseasca impactul fizic si emotional al mastectomiei. Majoritatea femeilor au constatat o reala imbunatatire a calitatii vietii.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro