Recompense sub forma de imprimanta 3D cu ciocolata pentru cei care fac sport

iunie 25, 2015

Intr-un experiment stiintific gustos, 10 familii din Melbourne, Australia, vor primi un printer 3D in casa lor, care le va oferi recompense sub forma de ciocolata in functie de cat de mult sport vor face. Experimentul are ca scop studierea comportamentului oamenilor, si anume daca prin faptul ca vor primi ciocolata imprimata este suficient pentru a face sport intr-un mod placut. Cercetarea este initiata de Institutul tehnologic Royal Melbourne si este condusa de Rohit Ashok Khot.
Zilnic vor fi urmarite date zilnice ale fiecarei persoane si in fiecare seara acestia vor primi ciocolata imprimata de aparatul diPulse 3D pentru a reflecta energia pe care au consumat-o pe parcursul intregii zile.

In situatia in care utilizatorul va avea o prestatie sportiva buna, va primi o fata zambitoare de ciocolata. Daca a fost sedentar, el va primi o fata trista. De asemenea, mai pot fi imprimate si flori sau mesaje de incurajare.

Cercetatorul Khot a precizat: "Oamenilor le place sa-si urmareasca antrenamentele fizice dar in momentul in care miscarea fizica devina placuta si vesela cu gandul la o recompensa sub forma de ciocolata, atunci parca totul devine si mai atractiv. Nu va faceti griji in privinta obezitatii, deoarece exista o restrictie de 30 de mililitri de ciocolata pe zi.

 

 

Sursa: Mashable

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro