RCS & RDS lanseaza Digi.Tel-serviciul de comunicatii mobile 3G

RCS & RDS a testat cu succes primele servicii de comunicatii mobile 3G (voce si video), marti 27 februarie.

Reteaua de comunicatii mobile 3G de la RCS & RDS a fost astfel lansata, compania a indeplinit prima etapa de testare a functionalitatilor serviciilor 3G, urmand ca in urmatoarele luni sa se extinda reteaua in mai multe localitati din tara.

Serviciile de comunicatii mobile de la RCS & RDS sunt oferite sub numele „Digi.Tel”, iar comunicarea se poate realiza in prima faza in cadrul retelei de telefonie mobila 3G – Digi.Tel. In viitorul apropiat, abonatii vor putea sa apeleze si restul retelelor fixe si mobile, in acesta perioada fiind in curs de agreare procesele de interconectare cu ceilalti operatori de telefonie fixa si mobila.

Pentru asigurarea unui standard tehnologic ridicat, RCS & RDS a inceput realizarea la nivelul national a unei retele de tipul UMTS, avand ca furnizor de solutie integrata compania Nokia, cunoscuta ca si lider in topul preferintelor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial, pentru portofoliul sau de servicii business de ultima generatie.

Prin lansarea serviciilor de telefonie mobila Digi.Tel, compania RCS & RDS va fi primul operator care pune la dispozitia clientilor sai intreaga gama de servicii de telecomunicatii: telefonie mobila, telefonie fixa, Internet si date, televiziune.