Răzgândire. Nu mai e nevoie de carantină pentru cei care vin din Spania în România

După ce Spania fusese inclusă pe lista galbenă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni seara, hotărârea de a elimina Spania de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Potrivit comunicatului Comitetului, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare. 

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

 

 

Sursa: europalibera.org