Razboiul berilor dezvaluie ce se ascunde in spatele bauturii reci care umple terasele

Multi dintre noi avem probabil cele mai ciudate conceptii despre cum functioneaza industria berii. Aceste idei sunt oarecum inevitabile, daca este sa ne luam dupa reclamele care promoveaza bautura care racoreste verile toride. Berea nu este doar relaxare si racorire. In spatele sticlelor si halbelor aurii se ascunde o batalie apriga, "pe viata si pe moarte intre producatori". "Beer Wars" (Razboiul Berii) este un documentar care explica in detaliu toate aspectele ascunse de ochiul consumatorului.

Documentarul studiaza industria berii din Statele Unite si analizeaza contextul pietei, unul favorabil pentru berarii mici, care castiga teren in fata marilor producatori ca Bud sau MillerCoors. Cei doi producatori detin 80% din piata americana de bere, iar consumatorii care beau in mod regulat berile celor doua branduri nu reusesc sa faca diferenta intre ele. De asemenea, documentarul releva reglemetarile legale la care sunt supusi producatorii: stiati ca in Statele Unite functioneaza 37.000 de legi care reglementeaza aceasta industrie? Filmul trateaza si o serie de aspecte ale afacerii cu bere din SUA si se anunta a fi foarte interesant.

Datele, imaginile si comentariile prezentate in film sigur ii vor pune pe multi pe ganduri. Dupa ce il urmariti, veti deschide cu siguranta o bere si va veti pune o serie de intrebari despre industria berii din Romania.

Trailer-ul filmului, mai jos: