Cele mai multe intrebari despre acvarii se refera la configurarea in functie de apa: daca e dulce sau sarata, temperatura la care trebuie pastrata aceasta precum si PH-ul, ce tip de iluminat este necesar, ce fel de filtrare e bine sa fie achizitionata de catre proprietari.
Ei bine, specialistii de la situl de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro o sa va lumineze cu cateva raspunsuri legate de temele de mai sus in cele ce urmeaza.
Care ar trebui sa fie temperatura din acvariul meu?
Majoritatea acvariilor pastrate intr-o casa sau intr-un birou sunt considerate tropicale, de apa dulce sau sarata, iar temperatura medie pentru acestea este de obicei intre 23 de grade si 27 de grade Celsius. Exista unele cazuri, la recife in special, in care o temperatura de 27 de grade va fi prea mare pentru nevertebrate. Insa, acvaristii cu experienta isi pot incerca norocul cu pesti de apa dulce, cum ar fi pastravul, care va necesita un racitor de lichid pentru a obtine temperatura suficient de scazuta ca acesta sa prospere.
Ce tip de iluminat este necesar pentru tipul de acvariu pe care il am?
Adevarul este ca cei mai multi pesti au nevoie de lumina foarte putina, doar lumina ambientala din camera fiind suficienta fara elemente suplimentare, spun expertii de la Nevertebrate.ro. Tipul de acvariu pe care il alegi si daca acesta are plante vii de apa dulce, sau anemone si nevertebrate in apa sarata, va determina tipul de iluminat pe care trebuie sa il folosesti.
Ce este PH-ul si la ce nivel ar trebui sa fie mentinut acesta ?
Pe scurt, PH-ul este o masura prin care se exprima cantitativ aciditatea (sau bazicitatea) unei substante, pe baza concentratiei ionilor numiti hidroniu H3O+. Apa pura are o valoare a PH-ului de 7 pe o scara de la 0 la 14. Ca scala, daca o solutie se apropie de 0, aceasta este mai acida, si daca se indreapta spre 14 , se spune ca este mai alcalina sau bazica. Cele mai multe magazine de acvaristica au kituri de testare a PH-ului disponibile. Marea majoritate a pestilor de apa dulce necesita un PH al apei din acvariu undeva mai sus de 6,5. In cazul apei sarate, nivelul PH-ului creste pana la 7.8 sau chiar 8.5.
» Preluat de pe LivePr.ro - Raspunsuri la intrebari frecvente de la specialistii Nevertebrate ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro