Ramnicu Valcea - capitala mondiala a hackerilor

ianuarie 10, 2013

Ramnicu Valcea pare un oras linistit din centrul Romaniei, dar nimeni nu a putu banui pana acum ce se intampla in apartamentele din blocurile muncitoresti ale cartierului Ostroveni.

Jurnalistii de la Le Monde, in parteneriat cu WorldCrunch.com au realizat un material despre secretul cel mai ascuns al orasului. Acestia au patruns pe stradutele inguste dintre blocurile saracacioase construite in era comunista si au constatat cu stupoare ca, urcate pe trotuare erau parcate masini de lux care nu pareau sa se incadreze in peisaj. Si mai ciudat, la volanul acestor masini sunt doar tineri de cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, mandri sa-si expuna prosperitatea financiara in contrast cu aspectul cartierului.

De unde atata bogatie in acest cartier muncitoresc din Ramnicu Valcea? Tinerii si-au descoperit talentele in ale programarii si s-au orientat catre o cariera de succes, cea de hacker. Astfel, Ostroveni a devenit recunoscut la nivel mondial ca „Hackerville”, capitala intentionala a fraudelor online. Englezi, francezi, britanici, italieni, dar mai ales americani au cazut prada hackerilor din Ostroveni. Conform datelor politiei 80% dintre pagubiti sunt din Statele Unite.

Unul dintre hackeri le-a spus jurnalistilor, sub protectia anonimatului, ca americanii sunt „prada usoara” deoarece cumpara totul de pe internet, ceea ce faciliteaza accesul la datele lor. Astfel, de la tastatura, infractorii informatici reusesc sa castige zeci sau chiar sute de mii de dolari pe saptamana.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro