Raliului Tara Barsei Dunlop 2012, victorie pentru Delecour

septembrie 11, 2012

Raliul Tara Barsei DUNLOP, etapa a VII-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, desfasurata in acest week-end pe macadamul brasovean, s-a incheiat cu cea de-a treia victorie a sezonului pentru francezul F. Delecour. In urma victoriei obtinute in aceasta etapa, Delecour trece in fruntea clasametnului la zi si isi mareste diferenta fata de urmaritorul sau, V. Porcisteanu, cu numai o etapa inainte de final.

Cea de-a saptea etapa a CNR Dunlop 2012 si, respectiv, penultima din actualul sezon competitional, Raliul Tara Barsei Dunlop, a aliniat 41 de piloti la start si s-a incheiat cu o noua victorie pentru echipajul francez format din Francois Delecour si Dominique Savignoni. Etapa s-a desfasurat pe o configuratie deja clasica formata din opt probe speciale, derulate intre statiunile montane Azuga, Sacele si Predeal, si s-a deschis cu o superspeciala derulata in nocturna pe Colina Universitatii din Brasov.

Al doilea sosit din cursa de la Brasov, clujanul Bogdan Marisca a obtinut in aceasta etapa pentru a treia oara un loc pe podium in sezonul 2012, dovedind forta si o impresionanta revenire pe final de sezon. Locul trei in Raliul Tara Barsei DUNLOP i-a revenit lui Marco Tempestini, in timp ce fiul acestuia, Simone Tempestini a rezervat supriza etapei cu al patrulea timp din competitie, dupa excluderea lui Porcisteanu pentru nerespectarea regulilor din CO.

Excluderea campionului national en-titre, Valentin Porcisteanu, la Tara Barsei, atrage dupa sine un dezavantaj de 25 de puncte, clasarea pe a doua pozitie in clasamentul general la zi dupa sapte etape si riscul real al pierderii titlului.

Clasarea in top 6-le etapei a unor piloti precum Dragos Dinu, Rares Tomita si Sebastian Barbu, i-a adus pilotului brasovean Dan Gartofan doar 4 puncte in clasamentul general al campionatului, puncte insuficiente pentru a-l ajuta pe acesta sa treaca dincolo de ocupantul pozitiei a treia in clasamentul general la zi al CNR Dunlop 2012, C. Spitzmuller. Pilotul maghiar, in ciuda neprezentarii si la aceasta etapa, isi conserva locul in top 3-ul CNRD dupa 7 etape desfasurate.

Urmatoarea etapa a CNR DUNLOP 2012, si ultima totodata, se va disputa pe macadamul de la Iasi, in perioada 5-6 octombrie a.c., in Raliul Iasului DUNLOP.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Dunlop Racing Info Romania sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro