Raiffeisen Bank ofera finantare pentru 12 ONG-uri, 2 spitale si 3 bloggeri

Raiffeisen Bank ofera finantare pentru 12 ONG-uri, 2 spitale si 3 bloggeri, ale caror proiecte au fost alese de public in cadrul programului pilot Raiffeisen Comunitati.
Proiectele castigatoare au primit voturile a peste 35.000 de oameni, adica mai bine de jumatate dintre cei 60.000 care si-au exprimat optiunea.

In total, 70.000 de euro se vor duce catre comunitatile mici in care banca isi desfasoara activitatea. Pe langa finantare, Raiffeisen Bank le va acorda castigatorilor si sprijin in ceea ce priveste monitorizarea si evaluarea proiectelor, iar angajatii bancii vor fi incurajati sa ajute la implementarea proiectelor ori de cate ori acest lucru va fi posibil.
Proiectul campion la sectiunea „ONG-uri/spitale/scoli” propune dotarea sectiei de reumatologie a Spitalului Clinic de Recuperare Iasi cu paturi noi, care sa le inlocuiasca pe cele existente, vechi din 1978.

Cel mai votat proiect la categoria „bloggeri” este cel al lui Adrian Hadean, care isi propune schimbarea in bine a obiceiurilor alimentare ale copiilor din trei gradinite de stat din Cluj-Napoca.
Dintre proiectele castigatoare din categoria „ONG-uri/spitale/scoli”, noua trateaza probleme sociale, doua incearca sa imbunatateasca serviciile de sanatate, si cate unul incearca sa schimbe ceva in materie de protectia mediului, educatie si sport. De asemenea, cele ale bloggerilor sunt din domeniile: educatie, social si protectia mediului.

Raiffeisen Comunitati este un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii in comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea. Este primul concurs online de proiecte sustinut de o banca din Romania, care isi propune sa sprijine atat financiar, cat si prin voluntariat si diseminare de cunostinte, ONG-urile cu cele mai bune proiecte pentru comunitatile locale.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro