Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Posta Romana anunta primul parteneriat strategic

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca dedicata in totalitate domeniului locativ, si Posta Romana anunta astazi primul parteneriat strategic privind distribuirea prin oficiile postale a produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniu locativ.

Acest parteneriat este primul de o asemenea amploare semnat de Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Proiectul demarat astazi se concretizeaza, pentru inceput, intr-un program pilot de 6 luni in 12 oficii postale din Bucuresti, urmand ca ulterior sa fie extins la nivelul intregii tarii.

“Avand in vedere ca ne adresam in special persoanelor cu venituri mici si medii din toate zonele tarii, inca de la inceput, strategia noastra de distributie a vizat incheierea de parteneriate cu institutii cu acoperire teritoriala cat mai buna. Acest parteneriat cu Posta Romana, companie care are cea mai extinsa retea de agentii si puncte de lucru din tara, se inscrie astfel in politica noastra de vanzari si suntem siguri ca este practic doar un inceput pentru ceea ce va urma”, a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

“Initiativa Postei Romane si a Raiffeisen Banca pentru Locuinte raspunde unor necesitati reale ale pietei si cu siguranta vom asista la o crestere a interesului pentru acest sistem de economisire-creditare. Credem ca acest parteneriat reprezinta o sansa pe care o vor putea avea foarte multi romani odata cu extinderea, in viitor, a retelei de oficii postale care ofera astfel de servicii bancare. Colaborarea cu institutiile bancare este benefica pentru clientii nostri, care au acces la serviciile de care au nevoie, si in acelasi timp este corespunzatoare unei strategii sanatoase de dezvoltare a afacerilor Companiei”, a declarat directorul general al Postei Romane, Marius Macovei.

In acest moment canalele de distributie ale produsului oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt reteaua proprie de agenti – formata din cateva mii de persoane -, sucursalele Raiffeisen Bank Romania, dar si cativa brokeri cu care Raiffeisen Banca pentru Locuinte are incheiate parteneriate.

Produsul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte – unic pe piata bancara romaneasca – este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Pe parcursul perioadei de economisire statul plateste o prima de 30% din depunerile anuale, prima care nu poate depasi insa, cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica la finele anului. Dobanda – de 6% pe an in lei – va fi fixa pe toata perioada creditului indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.(Posta Romana)