Raed Arafat, mesaj pentru protestatari: Ne vedem la spital

iulie 13, 2020

Câteva sute de persoane s-au strâns duminică, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de legea carantinei și izolării, care ar urma să fie luni votată de plenul Senatului, și față de măsurile luate de autorități în timpul pandemiei de coronavirus a cărui existență majoritatea celor prezenți o neagă.

„Ne vedem la spital”, a fost mesajul dur al coordonatorului DSU, Raed Arafat pentru protestatarii din Piața Victoriei.

Raed Arafat a spus, duminică seara, la Antena 3, că protestatarii se vor infecta, probabil, unii de la alţii, aşa că „îi aşteaptă la spital”.

„O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti, şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi... Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare”, a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

Când i s-a spus că este cinic, Arafat a spus: „Atitudinea este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”, a spus Arafat .

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a precizat că acest protest este regizat.

„Credeţi că mitingul din Piaţa Victoriei s-a născut din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri pe care s-a făcut mobilizarea. Eu sincer nici nu înţeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?”, a spus Ludovic Orban care a acuzat existența unui „bombardament de informații false".

Jandarmeria Capitalei a anunțat, duminică seara, că la protestul din Piața Victoriei au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Potrivit autorităților, în timpul stării de alertă organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, sub titlul „Lapușcărie”, iar printre organizatori sunt menționați Iosefina Pascal, despre care G4Media scrie că este promovată de Antena 3 și Sputnik, și ONG-ul OCHR. Pe pagina evenimentul este menționat, printre coorganizatori, și avocatul Gheorghe Piperea, cu toate că el a menționat pe pagina sa de socializare că intenționează doar să participe.

În opinia organizatorilor, „nimic nu justifică adoptarea unei asemenea forme de dictatură medicală, nici dacă epidemia făcea zeci de mii de victime, nu 1000”.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro