Radu David a debutat in CNR la Sibiu Rally Romania 2012

iulie 25, 2012

Raliul Sibiului a reprezentat pentru tanarul Radu David un pas important in cariera sa de pilot, dupa performantele din Campionatul National de Slalom Paralel si obtinerea titlului de campion la juniori, in sezonul competitional 2011.

Primul raliu a fost unul impresionant pentru Radu David, avand in vedere faptul ca Raliul Sibiului a reprezentat anul acesta etapa in Intercontinental Rally Challenge. O competitie dura, probe speciale dificile si competitori de top – au fost provocarile carora tanarul sibian de numai 17 ani le-a facut fata cu brio. Cu un nou partener, Continental, care i-a sustinut debutul in Campionatul National de Raliuri, alaturi de BCR Leasing si Colina Motors, Radu David este pregatit de performante notabile in etapele viitoare la care va participa.

Radu David: „Am asteptat cu nerabdare acest raliu si ne-am pregatit foarte bine pentru a ne atinge obiectivele. Fiind primul raliu la care am luat startul, cel mai important era sa ajungem la final si sa acumulam kilometri de proba speciala, intr-o cursa foarte dificila. Joi, la startul festiv, am fost impresionati de numarul mare de spectatori care au venit sa ne sustina si ne-am simtit excelent in compania lor. Organizarea raliului a fost deosebita, demna de o competitie internationala, in schimb probele, extrem de casante si foarte solicitante pentru masinile de concurs. Din pacate pentru noi, pe ultima proba speciala a primei zile au aparut unele probleme tehnice care ne-au obligat sa abandonam si care nu ne-au permis sa continuam a doua zi. Pana in acel moment noi ne-am simtit excelent in masina de concurs si cred ca ne-am descurcat foarte bine pentru primul raliu. Acum suntem optimisti si nerabdatori sa ne urcam din nou in masina de concurs. De asemenea, suntem entuziasmati de atmosfera din echipa si de modul in care echipa tehnica de la Colina Motors abordeaza totul. Multumim BCR Leasing si Colina Motors pentru ca ne sustin la inceput de drum si vom face tot ce ne sta in puteri pentru ca in cel mai scurt timp posibil sa obtinem si primele performante in raliuri.”

Alexandru Pitigoi, Director General Colina Motors, a apreciat astfel evolutia tanarului pilot la primul sau raliu: „Il felicitam pe Radu pentru debutul sau si ii uram succes in tot ceea ce si-a propus sa realizeze in acest sport. La Sibiu a demonstrat ca poate concura onorabil nu doar alaturi de pilotii experimentati din Campionatul National de Raliuri, ci si intr-o competitie internationala, asadar suntem siguri ca performantele nu vor intarzia sa apara.”

Radu David a debutat la varsta de 13 ani in Campionatul National de Slalom Paralel, cu un Volkswagen Golf II. In 2008 ocupa deja locul al patrulea in clasamentul juniorilor, iar in 2009, locul trei la juniori si cinci la general. Cu patru victorii din sase posibile, castigate cu un Renault Clio II de grupa N, Radu David a obtinut in 2011 titlul de campion la juniori si locul trei in clasamentul general al Campionatului National de Slalom Paralel.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro