QUAD-ISTUL TIMISOREAN RAZVAN IRIMESCU DIN NOU INVINGATOR IN LUPTA CU DESERTUL

aprilie 8, 2009

Reprezentantul SPEED RACING, timisoreanul RAZVAN IRIMESCU a ocupat din nou pozitia a 4-a, in prima etapa a campionatului modial de Rally Raid, ABU DHABI UAE DESERT CHALLENGE 2009.

Insotit de pilotul SEBASTIAN BODEA, de data aceasta pe post de mecanic, multiplul campion national RAZVAN IRIMESCU a pornit la data de 21 martie in a doua confruntare cu desertul RUB AL KHALI. Singurul roman participant la o cursa de 5 zile, consideranta a fi cea mai dificila datorita terenului anevoios si plin de pericole, s-a intors si de data aceasta pe o pozitie care nu poate decat sa onoreze Romania si clubul Speed Racing din care face parte.
Desi initial participarea pilotului national in UAE DESERT CHALLENGE 2009 a fost incerta, (pregatirea quadurilor KTM, a carui imagine a devenit pentru Romania, gasirea fondurilor necesare deplasarii si cheltuielilor de concurs, problemele organizatorice - toate acestea au parut a fi piedici in realizarea acestui vis) in ulima clipa, cu sprijinul celor care au crezut noi si in calitatea de sportiv a lui Razvan, a reusit totusi sa participe. Consider ca acest prilej este oportun pentru a multumi FEDERATIEI ROMANE DE MOTOCICLISM, reprezentate de GABRIEL SI NICOLETA OLARIU, echipei de la AUTHENTIC SPIRIT si PRIMUL ATV MAGAZIN, VECTRA TEAM fara de care plecarea lui Razvan nu ar fi fost posibila.
De data aceasta, cu experienta acumulata de anul trecut, nisipul nu a mai fost o noutate pentru Razvan, dar s-a confruntat cu schimbari de vreme impresionante, trecand de la caldura sufocanta la furtuni de nisip si ploaie.
Campionatul mondial Raliul a debutat in data de 22 martie, la ABU DHABI, cu o superspeciala, la ABU DHABI INTERNATIONAL MARINE CLUB, un prolog in urma caruia s-au stabilit timpii de start in competitia propriu-zisa. Printe primii 10 clasati, alaturi de nume ca cele ale lui CYRIL DESPRES, MARC COMA CAMPS, JAMES WEST etc, RAZVAN a luat startul din 23 martie de pe pozitia a 4-a.
Urmatoarea zi a oferit concurentilor imagini de vis si o organizare impecabila in fata palatului Emiratelor de la Abu Dhabi. Start-ul oficial a fost dat de catre MOHAMED BEN SULAYEM presedintele Automobile and Touring Club for the UAE si ambasadorul sportiv al Emiratelor, multiplu campion al UAE Desert Challenge si vicepresedinte FIA. Mohamed Ben Sulayem a inmanat fiecarui concurent steagul UAE. Intr-un decor ce nu poate fi descris in cuvinte, cu muzica de fanfara, cu oficialitati si media prezente, pentru fiecare concurent trecut pe sub portalul raliului au inceput emotiile si dorintele de a termina aceasta competitie.

Plecat de pe o pozitie favorizanta, pilotul roman a fost insotit si de data aceasta de ghinion tehnic, avand probleme cu etrierul la doar cativa km de startul primei etape. Acest lucru ia incetinit viteza de mers pana la punctul tehnic de unde, dupa o ora si jumatate s-a avantat infruntand dunele de nisip. Dar din acest moment pentru Razvan a inceput lupta de recuperare a timpului pierdut si nu a unui loc pe podium. Pilotul si mecanicul nostru, SEBASTIAN BODEA, s-a dovedid a fi cea mai buna alegere, asigurand impecabil suportul tehnic necesar, pentru care ii multumim in mod deosebit.
In timp ce concurentii infruntau dunele de nisip, asistenta tehnica isi desfasura activitatea in bivuac-ul organizat langa Tal Mireb, cea mai mare duna din zona. Fiecare echipa avea cortul sau, numerotat si dotat cu toalete si dusuri. Bufet suedez, mic dejun, cina si bauturi la discretie. In fiecare seara avea loc un briefing al spotivilor in care erau premiate diferite momente speciale ale zilei si se discutau amanunte ale zilei urmatoare. La fiecare briefing concurentii primeau roadbook-ul si cate un pachetel (biscuiti, portocale si un suc) pentru urmatoarea zi.
Pe parcursul competitiei Razvan a reusit sa parcurga constat cei 1349 km de proba speciala dovedind consecventa, tenacitate, ambitie, talent si multa prezenta de spirit.
In ultima zi concurentii au fost asteptati din nou intr-o organizare impecabila in oras. Aici au trecut din nou pe sub portal, li-i s-au comunicat oficial pozitiile ocupate in clasament, si aceleasi oficilitati au inmanat cate o medalie fiecarui participant. Seara, in cadrul unei cine festive de basm, s-au facut premierile concursului Au fost premiate primele 5 locuri ale fiecarei clase, prilej care ne-a umplut inimile de bucurie, intru-cat reprezentantul Speed Racing, RAZVAN IRIMESCU a primit trofeul locului 4, si pozitia 20 in clasamentul open moto.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro