Punctul zero. Film 3D în 360 de grade

Zero Point este primul film 3D în 360 de grade care va șoca retina posesorilor de ochelari pentru realitate virtuală 3D Oculus Rift. Dacă filmul fraților  Lumière, „Sosirea unui tren în gară”, a speriat oamenii din sala de cinema, iar apariția televizorului a fost impresionantă pentru bunicii noștrii, acum, odată cu inventarea unor ochelari VR performanți, precum Oculus Rift, se deschide și oportunitatea vizualizării unor filme 3D.

Efectul nu este unul clasic,  ci deveniți martori oculari în miezul acțiunii. Imaginați-vă cum întoarceți capul și vedeți tot decorul, nu numai o scenă care se desfășoară în fața voastră. Despre aceasta este vorba în filmul Zero Point, o producție 3D a celor de la Condition One. Filmul este un documentar, prezintă întâlniri cu dezvoltatori și hackeri în diverse scene de la antrenamentele simulate de Departamentul de Apărare al SUA și din laboratoarele de cercetare de la Universitatea Stanford. Totul se învârte în jurul unei singure teme – realitatea virtuală și posibilele utilități ale acesteia.

Trailer-ul filmului Zero Point este prezentat pe site-ul Reelhouse, unde puteți schimba perspectiva de vizualizare a imaginilor mișcând pur și simplu mouse-ul în orice direcție. Acesta nu este vizibil în 360 de grade și în 180 de grade, ca și când ai vedea totul pe un ecran curbat.

Filmul propriu-zis va fi lansat anul acesta în multiple și interactive variante.

Sursa: Știință și tehnică