Psihoterapeutii rusi isi biciuiesc pacientii ca parte din tratament

Dependenta de alcool, droguri sau sex se trateaza printr-o metoda cel putin ciudata la o clinica din Rusia. O sedinta de tratament presupune 60 de lovituri pe spate, cu bete foarte lungi, pentru „a scoate demonii” din pacienti.

Desi pare o scena desprinsa din Evul Mediu, metoda a fost declarata un adevarat succes, avand rezultate excelente, dupa cum au demonstrat expertii care au efectuat studii in acest sens.

Initiatorul terapiei, Dr. Sergei Speransky, director al Sectiei de studii biologice din cadrul Institutului de Medicina din Novosibirsk, a precizat ca a testat-o pe pielea lui (la propriu!) inainte de a o promova. Citat de publicatia Daily Star, acesta a adaugat ca a utilizat tratamentul prin biciuire ca antidot pentru propriile crize de depresie.

Peste 1000 de pacienti cu varste cuprinse intre 17 si 70 de ani au fost tratati in acest fel pana in prezent. Pentru o sedinta de „bataie” in scopuri terapeutice, acestia platesc aproape 3000 de ruble (peste 250 RON), iar tratamentul complet presupune 2 astfel de sesiuni pe saptamana, timp de trei luni.