Psihologii confirma: La doi ani copilul poate invata o limba straina

martie 30, 2017

Psihologii si psihopedagogii le recomanda parintilor sa se ocupe de introducerea unei limbi straine in programa de invatare, chiar de la varsta de 2 ani. Acestia incurajeaza invatarea limbilor straine inca de la aceasta varsta, intrucat de acum copilul este capabil sa asimileze extrem de usor cuvinte noi. Este dovedit faptul ca cei mici, de 2-3 ani, reusesc chiar sa invete mai repede si mai corect decat adultii. Specialistii afirma si ca un copil poate sa ajunga, in jurul varstei de 3 ani, chiar si la 500 de cuvinte existente in vocabularul sau.

Capacitatea creierului de a recepta o limba straina este mare, la varste fragede

Se pare ca un copil poate incepe sa vorbeasca o limba straina chiar de cand articuleaza primele cuvinte in limba materna. Asadar, daca sunteti parintele unui copil de 2-3 ani, nu uitati sa ii oferiti ocazia de a invata o limba straina, de circulatie internationala, care ii va fi de mare ajutor in viata. La varsta de 4-6 ani, copilul poate fi inscris la o scoala de limba engleza, pentru ca engleza este cea mai ceruta limba, oriunde ar merge sau in ce situatie s-ar afla. La Shakespeare School, aveti cursuri de limba engleza pentru copii, unde cei mici vor invata usor si cu drag aceasta limba straina. Copiii mai mari se pot pregati pentru admiterea la clase bilingve la liceu. Pentru cei cu varsta cuprinsa intre 9 si 14 ani, se poate participa la un club de conversatie cu profesor nativ.

Invatarea unei limbi straine, de la varste mici, se face nu doar la scoala, cu profesorul, ci si acasa. Chiar daca nu toti parintii stiu o limba straina pe care copilul o invata la scoala, acestia pot macar sa le explice regulile de citire, sa ii indrume spre videoclipuri care i-ar ajuta, sa le cumpere cartile de care au nevoie, sa se intereseze ce materiale de lucru ar avea nevoie, totul pentru a le usura procesul de invatare. Bineinteles, ideal ar fi sa se vorbeasca in casa, pe langa limba materna, si o limba straina, pentru a se obisnui mai usor cu situatia de a invata doua limbi, concomitent.

Numeroasele avantaje ale invatarii unei limbi straine

Invatarea unei limbi straine nu constituie un moft al parintilor cu bani, asa cum s-ar crede; aceasta activitate aduce foarte multe beneficii copilului, nu doar cat este in scoala, ci si in viata de adult. In primul rand, sunt implicate unele zone din creier care, stimulate de la o varsta mica, vor functiona si mai bine, in viata de adult.

Cu cat este mai mica varsta de la care se incepe invatarea, cu atat mai bine se vor fixa cunostintele. Psihologii atrag atentia ca o persoana care incepe sa invete o limba straina la 20 de ani, spre exemplu, nu o va sti atat de bine precum o persoana care a inceput sa studieze de la 2-4 ani.

• Pedagogii afirma ca cea mai buna metoda de invatare a unei limbi straine este conversatia. Prin dialog, niciun copil nu are cum sa nu retina rapid notiuni si cuvinte noi, in engleza. Limba engleza este folosita peste tot: in filmele pe care copilul le vizioneaza, in desenele animate, in carti, pe internet, pe pachetele de alimente. Asadar, fiind inconjurat de limba engleza, peste tot, copilul va asimila mai usor notiunile de baza, urmand sa se perfectioneze, pe parcurs. Trebuie tinut cont de faptul ca un copil invata permanent, din orice activitate intreprinde: cand merge, cand vizioneaza ceva, cand se joaca.

• Oricum, trebuie tinut cont si de faptul ca metodele si timpul de invatare difera de la copil, la copil, asa ca a pune prea mare presiune pe acesta poate deveni o problema. Pentru ca fiecare isi are ritmul sau de invatare, e bine ca metodele sa fie personalizate, astfel incat celui mic sa nu inceapa sa ii displaca ceea ce face sau sa se simta fortat. De exemplu, unii copii invata mai usor prin conversatii, altii prin repetarea unor imagini expuse in acelasi timp cu verbalizarea. Important sa se imbine cititul cu scrisul si cu ascultatul!

• Pentru a intari cele invatate la scoala de limbi straine, copilul trebuie sa invete in plus, acasa, si prin joc, comunicare si activitati interactive. Jocurile sunt unele didactice, cu reguli unde domina strategii intelectuale de tot felul, tocmai pentru a stimula invatarea limbii straine alese.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Psihologii confirma: La doi ani copilul poate invata o limba straina

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro