PSD Dâmbovița cere interzicerea sloganului „O Românie fără hoție” pentru că „instigă la ură și xenofobie"

Organizația din Dâmbovița a PSD a depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție 16 Dâmbovița prin care solicită interzicerea folosirii de către USR-PLUS a sloganului „O Românie fără hoție” în campania pentru alegerile parlamentare.

Social-democrații acuză că prin folosirea sloganului pe afișe se „instigă la ură și xenofobie", iar „această alianță electorală (nr. USR-PLUS) folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali”.

Prin plângerea depusă, PSD Dâmbovița cere Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița „​să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015, mai precis: „​În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR PLUS „​a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și sigla acestei alianțe electorale”.

 

 

Sursa: europalibera.org