Proteste ale cercetatorilor la Ministerul Cercetarii 12 aprilie

Noi, cercetatori romani, va comunicam ca incepand din 12 aprilie, zilnic intre orele 10-14 vor fi organizate proteste in fata ministerului de resort situat in Str. Mendeleev 21-25 (langa Piata Amzei).

Domeniul cercetarii stiintifice – dezvoltarii tehnologice a fost fraudat cu 40% la Programul Parteneriate si 55% la Programul Idei prin decizia abuziva a mai marilor cercetarii: Mihnea Costoiu (Ministru de legat al invatamantului superior si cercetarii stiintifice si dezvoltarii tehnologice), Remus Pricopie (Ministrul Educatiei Nationale), ambii sustinuti si promovati de sefa lor, Ecaterina Andronescu. Cei doi sunt secondati cu succes de Tudor Prisecaru, secretar de stat, fost presedinte al defunctei ANCS.

Proiectele din competitia 2011 care au beneficiat de evaluare internationala au fost blocate pentru a permite camarilei PSD-iste sa jongleze din nou cu fondurile publice pentru a-si finanta pseudo- proiecte de cercetare, adica bani albi pentru ei si partid.

Injumatatirea fondurilor si deschiderea finantarii spre finalul lunii aprilie au aruncat cercetarea in haos, gestionat de nonvalori cocotate pe scaune de ministri, fara sa fi avut vreodata activitate de cercetare.

Iesim in strada pana la eliminarea impostorilor si plagiatorilor care capuseaza cercetarea si care distrug orice sansa de a mai avea o cercetare care sa conteze la nivel mondial.

Daca pentru publicul larg plagiatul nu reprezinta o fapta grava, pentru cercetatori plagiatul este imediat recunoscut si sanctionat fara exceptie.

Nu avem de ce sa toleram imixtiunile unor politruci in activitatea de cercetare, activitate ce se desfasoara pe proiecte cu evaluare international de cel mai ridicat nivel.

Invitam presa sa relateze adevarul despre jaful din cercetare, jaf premeditat, manifestat in dispret fata de oportunitatile ce se deschideau cercetarii romanesti odata cu inceperea proiectului celui mai puternic laser din lume.