De regula, patutul de copii protejeaza copilul numai daca grilajul este foarte bine prins pe pozitii. Un patut are de regula doua parti laterale pline si doua parti laterale cu zabrele, din care una mai lunga. Aceasta se poate lasa in jos pentru a ajuta parintii atunci cand il scot sau il pun pe micut in patut.
Un bebelus nu are cum sa cada singur dintr-un patut, nici chiar daca patutul nu are grilajul ridicat la maxim, insa un copil care se poate ridica in picioare (care are in general mai mult de un an) risca oricand sa cada din patut daca grilajul nu este prins in partea cea mai de sus a patutului.
Faptul ca parintii stiu ca micutul lor nu are cum sa cada din patut le da mai multa liniste in timpul noptii, cand nu mai trebuie sa vina sa il verifice pe cel mic din 2 in 2 ore. Ca sa fie siguri ca micutul lor nu va cadea din patut, cei mai multi parinti pozitioneaza platforma patutului in partea cat mai de jos a patutului, astfel incat copilul sa nu aiba cum sa atinga partea de sus a patutului, nici daca sta in picioare in patut. Coborarea platformei este recomandata numai in cazurile in care sub patut se afla un covor foarte pufos, care mentine caldura. Daca micutul este sensibil, aveti grija ca patutul sa nu stea langa fereastra sau usa, pentru a nu raci.
Copiii pot cadea dintr-un patut nu numai pe una din lateralele acestuia, ci si daca sar prea mult in patut, iar platforma acestuia nu mai rezista.
Deci daca aveti copii cu foarte multa energie, si va este frica sa va lasati copilul singur noaptea, fiti siguri ca acestia sunt cu adevarat obositi si se vor culca indata ce veti stinge lumina; o simpla plimbare de jumatate de ora seara in aer curat ajuta orice copil sa doarma mai repede. Iar ca sa fiti si mai siguri ca micutul nu va cadea din pat, puneti cateva perne sau paturi sub patut, astfel incat daca platforma patutului se va rupe, aceasta sa nu ajunga pe covor, ci pe paturile de sub ea.
Din fericire, acest lucru nu se intampla cu niciun patut nou; numai
patuturile de copii vechi se pot crapa si eventual rupe, insa acelea nu trebuie folosite, ci reciclate.
» Preluat de pe LivePr.ro - Protejati l pe cel mic astfel incat sa nu cada din patut
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro