Proprietățile uimitoare ale uleiului de morcov

Morcovul reprezintă unul dintre cele mai importante daruri pe care natura ni le-a oferit, din punct de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce o legumă. Extrem de bogat în vitamine și minerale esențiale pentru corpul uman, morcovul a fost și este asociat cu efectele pozitive pe care le are asupra sănătății ochilor, pielii sau părului. Iar pentru a profita la maximum de ceea ce această legumă are de oferit, oamenii au început să producă și ulei de morcov. Analizat îndeaproape cu ajutorul mai multor studii efectuate pe parcursul anului, uleiul de morcov a demonstrat că deține proprietăți importante, care îl recomandă atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Află tot ce trebuie să știi despre ce reprezintă uleiul de morcov, cum se utilizează, ce proprietăți și beneficii are, dar și de unde îl poți cumpăra pe cel mai bun.

Ce este uleiul de morcov. Proprietăți și beneficii

Uleiul de morcov se obține prin macerare și constă într-un lichid nu foarte vâscos, de culoare galbenă. Culoarea sa este una gălbuie, iar structura facilitează utilizarea împreună cu alte tipuri de uleiuri, pentru obținerea unui set mai larg de beneficii. Din punct de vedere al compoziției chimice, uleiul de morcov propune un set de vitamine format din vitaminele A, E, C și K, conținând și potasiu, magneziu și beta-caroten. În privința beta-carotenului, trebuie reținut faptul că acesta este unul dintre cei mai puternici antioxidanți la care poți avea acces, fiind extrem de util pentru o îngrijire bună a tenului. Pe lângă beta-caroten, uleiul de morcov mai conține și alți carotenoizi, precum tocoferilul, un alt antioxidant ce are ca efect combaterea îmbătrânirii pielii.

Medicii recomandă folosirea zilnică a uleiului de morcov, inclusiv în combinație cu alte uleiuri sau produse naturale. Iar explicația pentru care acest produs are o popularitate așa ridicată constă în faptul că proprietățile sale îl transformă într-un produs cu multiple beneficii.

 

  • Detoxifiant - uleiul de morcov ajută foarte mult organismul să se curețe de toxinele pe care ficatul sau rinichii trebuie să le înlăture în vederea unei funcționări normale. De asemenea, el contribuie la combaterea icterului și ajută din plin întregul sistem digestiv;
  • Antioxidant - principalul organ care beneficiază de pe urma proprietăților antioxidante ale uleiului de morcov, oferite de beta-carotenul pe care îl conține, este pielea. Aspectul tânăr și sănătos al acestuia este menținut inclusiv după expunerea la soare. Mai mult decât atât, uleiul hidratează foarte bine pielea și favorizează bronzul.
  • Antiseptic - uleiul de morcov contribuie la vindecarea ulcerelor și a altor afecțiuni ale stomacului, dar poate trata și diferite infecții apărute la nivelul organismului.
  • Stimulator - dacă din punct de vedere al îmbătrânirii pielii, uleiul de morcov are un efect de încetinire, cu totul diferit este ceea ce se întâmplă la nivelul circulației. Acest extract energizează organismul, stimulând secreția de hormoni și enzime, ceea ce contribuie la o circulație mai bună și la un metabolism mai rapid.
  • Terapeutic - poate fi folosit și pentru aromaterapie. Este foarte utilizată în întreaga lume terapia cu vapori de ulei de morcov, grație excelentelor efecte de combatere a stresului. Oboseala cronică poate fi și ea combătută cu ajutorul acestui ulei.

 

Cea mai populară formă de utilizare a uleiului de morcov rămâne, totuși, cea sub formă de spray. În această variantă, este fructificat la maximum potențialul benefic pe care extractul îl are asupra pielii. Dacă apelezi la uleiul de morcov pus la dispoziție de Tis Farmaceutic Magazin, vei putea să îți protejezi foarte eficient pielea de razele UV și să o menții hidratată și catifelată, pentru un bronz sănătos. De asemenea, uleiul de morcov are efect și după finalizarea expunerii la soare, pielea fiind revitalizată și ajutată să se mențină fină.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro