Promovarea ofertei romanesti de export in Iran

Reprezentantul Ministerului Economiei si Comertului la Teheran a prezentat oferta romaneasca de export unui grup de 20 de oameni de afaceri iranieni. Simpozionul a avut loc in provincia Esfahan, la sfarsitul lunii iulie, si a fost organizat cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie si Mine (CCIM) din aceasta provincie.

Reprezentantul economic al Romaniei in Iran a prezentat oamenilor de afaceri mediul economic romanesc, relatiile comerciale bilaterale, potentialul de export al Romaniei, oferta romaneasca de export, etc.

Grupul iranian a prezentat potentialul economic al Provinciei Esfahan. De asemenea, acestia si-au manifestat interesul pentru urmatoarele categorii de produse romanesti: medicamente, conducte din otel, piese auto si materiale plastice utilizate la producerea pieselor auto, turbosuflante, injectoare, conducte din otel si oteluri aliate, echipamente metalurgice, hartie, masini agricole si produse chimice, linie de productie pentru motoare electrice cu putere cuprinsa intre 0,5 si 20 Kw, rulmenti, piese de schimb pentru fabrici de ciment, bicarbonat de sodiu si triplusuperfosfat etc.

Cererile de oferta vor fi mediatizate prin sistemul de promovare al Ministerului Economiei si Comertului, Centrului Roman de Promovare a Comertului si camerele judetene de comert si industrie. (MEC)