Proiectul WiSTEM²D, în peste 400 de școli din România prin parteneriatul Johnson & Johnson și Junior Achievement

iunie 26, 2023
  • Peste 15.730 de elevi din învățământul preuniversitar au avut acces gratuit la materiale educaționale și suport din partea experților pentru aprofundarea domeniilor științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, manufacturii și designului.
  • Inițiativa WiSTEM²D are ca principal obiectiv creșterea numărului de eleve interesate de știință și tehnologie prin activități la clasă bazate pe experiment și expunerea la modele profesionale din aceste domenii.

Cea de-a cincea ediție a proiectului WiSTEM²D – Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacture and Design, implementat de Junior Achievement România, cu sprijinul Johnson & Johnson România, în 458 de școli din țară, a reunit peste 15.730 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, coordonați de 658 de profesori.
Proiectul WiSTEM²D are rolul de a spori interesul tinerilor, în special al fetelor, pentru studierea și aprofundarea disciplinelor STEM²D și încurajarea lor spre a urma cariere în aceste domenii, în viitor.
Bazat pe noua structură de implementare a programelor și proiectelor Junior Achievement, proiectul WiSTEM²D s-a aliniat strategiei Inspire, Prepare, Succeed și a avut următoarele componente:

  • Conținuturi educaționale STEM, disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™, dezvoltate și adaptate și pentru învățarea hibridă și oferite gratuit pentru a fi parcurse de elevi, la clasă, sub coordonarea profesorilor și/sau a consultanților voluntari. Prin intermediul acestor conținuturi, elevii descoperă că noile tehnologii și inovațiile apar atunci când inginerii aplică principii științifice pentru a proiecta și dezvolta produse ce pot îmbunătăți viața oamenilor.
  • Webinare și activități la clasă, susținute de voluntarii Johnson & Johnson România, la care au participat peste 620 de elevi și profesori de la 28 de școli din țară. Formatul acestora a permis ca voluntarii să împărtășească din drumul lor profesional și responsabilitățile pe care le au la actualul job și să le explice elevilor care este rolul educației STEM în raport cu locul de muncă.

Foarte interesant! Am găsit motivația pentru a practica o activitate în care să mă regăsesc și mi-a plăcut faptul că am aflat că pot avea mai multe încercări până să îmi descopăr vocația. Am aflat multe informații care se aplică planurilor mele pentru viitoarea carieră în domeniul chimiei. – elevă, Colegiul Național Ion Creangă, București
Inițiat în România în anul școlar 2018-2019, proiectul WiSTEM²D a ajuns, de-a lungul celor cinci ani de implementare, la peste 45.400 de elevi și profesori din țară, cu activități de tip learning by doing care contribuie la exersarea unor abilități practice necesare în școală și în afara ei. Mai multe detalii, disponibile la https://jar.ro/virtual-wistem2d.
 
Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume, iar în 2022 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org
Despre Johnson & Johnson
În cadrul Johnson & Johnson, credem că o sănătate bună stă la baza vieților vibrante, a comunităților prospere și a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a menţine sănătatea oamenilor, la orice vârstă și în orice etapă a vieții. Azi, în calitate de cea mai mare și mai extinsă companie din lume dedicată îngrijirii sănătății, ne întărim angajamentul de a ne folosi această dimensiune în slujba binelui. Facem eforturi să îmbunătățim accesul și accesibilitatea, să creăm comunități mai sănătoase și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, să aibă o bună sănătate mintală, un corp sănătos și să beneficieze de un mediu înconjurător sănătos. Cu pasiune, știință și prin inovaţie ne propunem să schimbăm profund traiectoria sănătății pentru umanitate.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Proiectul WiSTEM²D, în peste 400 de școli din România prin parteneriatul Johnson & Johnson și Junior Achievement

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro