Proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului ...

septembrie 7, 2010

7 septembrie 2010

Proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice discrimineaza in functie de tipul dizabilitatii persoanele cu handicap grav angajate in munca

Fundatia „Pentru Voi” solicita Ministerului Muncii modificarea de urgenta a articolului 18 din proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, in care se face discriminare in functie de tipul dizabilitatii.

In articolul 18 al legii mai sus mentionate se specifica acordarea unui spor de 15% din salariul de baza nevazatorilor cu handicap grav angajati in munca, lasandu-se la o parte celelalte categorii de persoane cu handicap grav angajate: fizic, somatic, auditiv, mintal, psihic, asociat, hiv/sida, boli rare, surdocecitate.

Art. 18. – Pentru activitatea desfasurata de nevazatorii cu handicap grav si accentuat, in cadrul programului normal de lucru, se acorda un spor de 15% din salariul de baza.

„Solicitam modificarea Articolului 18 din proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, prin acordarea sporului de 15% din salariul de baza tuturor categoriilor de persoane cu handicap grav angajat, indiferent de natura handicapului: fizic, somatic, auditiv, vizual, mintal, psihic, asociat, hiv/sida, boli rare, surdocecitate.” a declarat Laila Onu, Director General Executiv.

Fundatia „Pentru Voi” a trimis in acest sens scrisori oficiale, prin care cere modificarea acestui articol, Guvernului Romaniei, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si Consiliului National al Dizabilitatii in Romania.

Actiunea este organizata in cadrul proiectului Economia Sociala - O sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro