Fundatia Universitara pentru Sprijinirea Producatorilor Agricoli ''Haralamb Vasiliu'' Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ''Ion Ionescu de la Brad'' Iasi, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Iasi, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Vaslui, FEDEI - Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana Iasi, CIP - Centrul pentru Initiativa Privata Ungheni - Rep. Moldova si Asociatia EUROPA-VISAGE Ungheni - Rep. Moldova, lanseaza proiectul ''Traditional Food Project - Opportunity for Cross - Border Area Development'' (Produse Alimentare Traditionale - Oportunitate de dezvoltare transfrontaliera) finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004-2006, linia de buget Phare 2005.
Scopul acestui proiect este cresterea gradului de valorificare economica a produselor alimentare traditionale, ca elemente de dezvoltare economica durabila a regiunii transfrontaliere Romania - Republica Moldova, prin imbunatatirea cooperarii intre factorii de sustinere si decizie si a micilor fermieri din zona.
Proiectul se deruleaza pe parcursul a 12 luni si are urmatoarele obiective specifice:
-crearea infrastucturii necesare sustinerii valorificarii economice a produselor traditionale, prin formarea unei retele transfrontaliere de consilieri in produse traditionale;
-diseminarea informatiilor privind importanta economica si modul de valorificare a produselor alimentare traditionale si transmiterea cunostintelor utile, pentru dezvoltarea unor afaceri noi, cu produse alimentare traditionale;
-sustinerea promovarii produselor alimentare traditionale, specifice pentru zona transfrontaliera Romania - Republica Moldova, ca element de identitate regionala si avantaj economic, competitiv la nivel european.
Prin implementarea acestui proiect se va constitui o retea de consilieri, formata din specialisti din Romania si Republica Moldova si vor fi organizate sesiuni de instruire a acesteia. Consilierii vor acorda consultanta micilor fermieri din zona transfrontaliera, producatori de produse traditionale procesate prin conservare din judetele Iasi si Vaslui - Romania si raioanele Ungheni, Nisporeni si Calarasi din Republica Moldova.
Pentru diseminarea informatiilor intr-o maniera accesibila va fi realizata o pagina de web, care va contine informatii privind derularea activitatilor proiectului. Vor fi realizate o serie de materiale, in format electronic si tiparit, care sa vina in sprijinul retelei de consilieri si a micilor fermieri (catalog, manual de bune practici, brosuri, postere, etc.). In finalul proiectului, va fi organizat un Forum al Produselor Traditionale.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro