Procesul lui Tarantino împotriva Gawker Media a fost respins

aprilie 24, 2014

Regizorul Quentin Tarantino a dat în judecată Gawker Media în luna ianuarie a acestui an, susţinând faptul că aceştia au încălcat dreptul de autor, făcând public scenariul western-ului “The Hateful Eight“, filmul care este continuarea bine cunoscutului “Django Unchained”.

Miercuri, 23 aprilie, judecătorul care a ascultat cazul a hotărât să îl respingă pe motiv că nu există baze pentru încălcarea drepturilor de autor având în vedere că scenariul se găsea deja online.

Avocaţii lui Tarantino au acuzat Gawker Media şi au susţinut faptul că deşi scenariul se găsea pe site-ul AnonFiles aceştia “au depăşit limita jurnalistică afirmând public că ei au fost cei care au citit întreg scenariul în mod ilegal”. Judecatorul John F. Walter a decis că acuzaţiile lui Tarantino duc lipsă de dovezi “Nicăieri în aceste paragrafe sau oriunde altundeva în plângere, reclamantul nu afirmă un act de încălcare directă comis de către orice membru al publicului larg”.

În apărarea lor, cei de la Gawker Media au susţinut că nu au încălcat dreptul lui Tarantino de primă publicare, şi că “Tarantino este responsabil pentru circumstanţele în care a circulat scenariul”. Regizorul afirmă că a trimis câte o copie a scenariului către şase persoane diferite, printre care actorii Tim Roth, Michael Madsen şi Bruce Dern. Vorbind cu publicaţia Deadline în luna ianuarie, Tarantino crede că responsabil pentru dezvăluirea scenariului pentru prima dată este impresarul lui Bruce Dern.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro