Procesul Apple vs Samsung finalizat

În finalul procesului dintre Apple şi Samsung, ambele companii au fost nevoite să plătească daune una către cealaltă. Un juriu format din opt persoane a hotărât vineri, 2 mai, un verdict mixt, decizia fiind că Samsung a încălcat trei patente care aparţiuneau companiei Apple şi va trebui să plătească daune în valore de 119.6 milioane de dolari, în timp ce Apple a incălcat două patente ale Samsung şi trebuie să plătească daune în valoare de 158.400 mii de dolari.

Avocatul Pierre R Yanney, partener la “Stroock & Stroock & Lavan” a declarat că “poţi privi situaţia din două puncte de vedere, ambele părţi au câştigat sau ambele părţi au pierdut. Apple a câştigat procesul dar primeşte doar aproape 10% din cât a cerut, iar Samsung a pierdut procesul dar a redus costurile cu 90%.”

Juriu a luat decizia după trei zile de gândire în urma unui proces de aproape o lună. Chiar dacă nu a fost o victorie clară pentru nici una din companii, preţul pe care acestea l-au plătit poate fi mai important decât banii, procesul afectând imaginea celor două companii.