Prințul saudit, adept al austerității, cumpără cea mai scumpă casă din lume

decembrie 18, 2017

Prințul încoronat al Arabiei Saudite care duce o luptă activă împotriva corupției, în urma căreia, zeci dintre cei mai bogați oameni ai țării au ajuns după gratii, se pare că ar fi și proprietarul celei mai scumpe case din lume. Prințul ar fi achiziționat proprietatea de lângă Versailles cu 275 de milioane de euro în 2015.

Palatul Louis XIV, o proprietate pe care Kim Kardashian a luat-o în calcul pentru organizarea nunții sale, are un domeniu de 50.000 mp a fost cumpărat în urmă cu doi ani, dar cumpărătorul și-a păstrat anonimatul, la momentul tranzacției. Jurnaliștii de la New York Times au făcut o investigație pentru a afla identitatea misteriosului proprietar al palatului. Ancheta i-a dus la Prințul Încoronat saudit, Mohammed bin Salman, scrie The Telegraph.

Jurnaliștii prezintă dovezi concludente, respectiv documente relative achiziției palatului. Documentele duc la Casa Regală Saudită.

Rezultatul investigației se poate transforma într-o pată pe reputația Prințului de 32 de ani care militează pentru austeritate fiscală în țara sa și duce un război activ cu elita regatului său, îmbogățită peste măsură prin exploatarea petrolului și corupție.

Jurnaliștii de la New York Times susțin că proprietatea „Chateau Louis XIV” a fost ascunsă prin diferite firme din Franța și din Luxemburg. Toate aceste firme sunt deținute, însă de „Eight Investment Company” o firmă condusă de unul dintre apropiații Prințului.

Castelul nu este sigură achiziție extravagantă a Prințului. Recent, acesta a achiziționat un tablou a lui Leonardo da Vinci pentru 450 de milioane USD.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro