Printul Charles promoveaza turismul romanesc

Autoritatile din Ministerul Turismului vor sa atraga mai multi turisti spre tara noastra prin exploatarea legaturii dintre Printul Charles si Contele Dracula, personaj inspirat din Vlad Tepes.

Legaturile dintre Familia Regala Britanica si Vlad Tepes, sursa de inspiratie pentru Contele Dracula, personajul central din romanul lui Bram Stoker. In documentarul realizat de Charles Ottley despre frumusetile naturale ale Carpatilor, Printul Charles vorbeste despre legatura de sange pe care o are cu Vlad tepes care, conform arborelui genealogic ii este ruda.

Conform cartii „Royal Highness”, publicata in 1982 de Sir Iain Moncreiffe, Printul Charles face parte din a saisprezecea generatie de stranepoti ai lui Vlad tepes. Cartea urmareste arborele genealogic al printului britanic pana la strabunica acestuia Regina Maria, consoarta lui George al V-lea, care duce legatura de familie pana la Vlad al IV-lea, frate vitreg cu Vlad Tepes.

Autoritatile din Romania exploateaza aceasta legatura pentru a atrage turisti britanici. Strategia pare sa aiba succes, numarul vizitatorilor din Marea Britanie a crescut cu 7% in aceast an, scrie Gandul.info.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro