Prinde toamna cu aceste jachete de barbati de la DON MEN

Termenul de jachete de barbati vine de la acest articol de imbracaminte lung pana la solduri, care se inchide frontal sau alteral. Acest articol este unul strans pe corp si se utilizeaza pentru protectie suplimentara a corpului pe timp de toamna sau iarna, cand temperaturile sunt mai scazute. Cand francezii au inventat jachetele, ei s-au referit de fapt la o tunica scurta si usoara.

Jachete de barbati de la Don MEN

De-a lungul timpului, majoritatea designerilor au creat modele de jachete de barbati ca cele de aici, de la DON MEN, cu functionalitati diferite.
Spre exemplu, femeile eschimoase considera jacheta un hanorac cu gugla. Pe langa asta, alt tip de jacheta se mai poate referi si la o haina scurta, decorata cu dantela care poarta numele de Atilla. La baseball si la fotbal, exista jachete de barbati casual, cu guler, inchidere cu fermoar si mansete tricotate.
Bineinteles ca exista si jachete antiglont sau jachete de barbati utilizate de bucatari, dar si cele purtate de barbatii ce iau parte la diverse evenimente de seara. Jachetele se mai pot gasi sub forma de halat de laborator, vesta de salvare, mantale, pelerine de ploaie sau jachete de echitatie.
In industria textila exista jachete de barbati fara maneci sub denumirea de tunici sau canadiene. Tunicile sunt lungi pana la coapese si se pot purta atat cu imbracaminte de om normal, cat si militareasca. Aceasta a fost purtat prima data de soldatii americani pentru a se proteja de temperaturile scazute de pe campul de lupta. Varianta moderna a aparut in 1965 si se utilizeaza si in prezent.
In functie de scopul pentru care au fost create, jachetele pot fi realizate din blana, lana sintetica, denim sau piele. Jachete din blana se regasesc cu precadere in zonele arctice, iar jachetele din piele sunt purtate de motociclisti.


» Preluat de pe LivePr.ro
Prinde toamna cu aceste jachete de barbati de la DON MEN