Pentru aceasta sunt necesare instalatii cu panouri solare fotovoltaice care sa preia lumina si energia emanata de catre Soare pentru a o transforma in energie electrica. Practic, aceste instalatii transforma lumina in energie electrica.
Acest lucru este posibil datorita constructiei acestora dar si cuplarii la terminalele acestor panouri la sisteme de redresare si de stocare a energiei pentru a putea fi folosita in timpul noptii. Pentru ca Aquaterm are ca si activitate principala cea de oferire de produse dar si solutii si servicii in domeniul instalatiilor electrice si nu numai, in cadrul acestui articol vom analiza modul in care aceste panouri solare fotovoltaice transforma lumina in energie electrica.
Totul pleaca de electroni, poate suna unpic ciudat pentru dumneavoastra, dar intregul proces de creere a energiei electrice cu ajutorul unor panouri solare fotovoltaice pleaca de la doua tipuri de Siliciu, mai exact, vorbim de doua straturi din acest material care se regasesc in elementele fotovoltaice ale panourilor. Asadar, avem in partea inferioara un electrod de tip Anod(-) care este defapt si borna negativa a panoului. Urmatorul strat este cel de Siliciu de tip P- notarea acesta nu indica polaritatea ci faptul ca la nivel atomic, in structura sa, acest tip de Siliciu are un atom de Bor care spre deosebire de structura atomului de Siliciu are un electron in minus. Deasupra foliei de Siliciu P- este aplicata o jonctiune cu o folie de Siliciu de tip P+ mai exact, in structura sa exista un atom de Fosfor care spre deosebire de Bor are un electron in plus. Astfel, prin intermediul adaugarii unei plase din material electro-conductor ce este conectorul de + al panoului solar, (care si da aspectul de caroaj al panoului) se completeaza acest sandwich mai… special. Ei bine, aceasta este structura fiecarei celule ce o regasim la panouri solare fotovoltaice, care datorita luminii solare forteaza electronul din fasia de Siliciu P+ sa migreze prin jonctiune in fasia cealalta de Siliciu (P-), realizandu-se astfel o diferenta de potential. Mai exact, un flux de electroni care prin adaugarea unui consumator (bec, LED, circuit electric, etc) este completat creand astfel curentul electric.
Acesta este principiul unpic mai detaliat prin care aceste panouri solare fotovoltaice realizeaza magica conversie a luminii in curent electric, insa, in mod evident, in functie de modelul celulei fotovoltaice principiul si structura acesteia pot diferi, insa in principiu, intregul mecanism se axeaza pe diferenta dintre numarul electronilor regasita in cele doua straturi de Siliciu. Pe langa straturile descrise mai sus, un panou solar mai are si altele, cum ar fi folia antireflex si straturile de sticla protectoare. Acum ca intelegeti mai bine principiul de obtinere a energiei electrice, va invitam pe fiecare dintre dumneavoastra sa beneficiati de puterea Soarelui si… a chimiei pentru a va putea alimenta chiar toata casa. Pentru detalii va asteptam pe siteul nostru, www.aquaterm.ro
» Preluat de pe LivePr.ro - Principiul unor panouri solare fotovoltaice
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro