Primul om care poate comunica prin puterea mintii – Video

Scott Routley a suferit un traumatism cerebral care i-a transformat complet viata. Barbatul este paralizat complet si nu poate comunica asemeni celor care au norocul sa fie sanatosi. Desi nu a mai scos o vorba de mai bine de 12 ani, cercetatorii de la Universitatea Western Ontario spun ca barbatul reuseste sa-si transmita gandurile celor din jur prin intermediul mintii.

Capacitatile lui Routley sunt rezultatul activitatii cercetatorilor care au urmarit stimularea activitatii cerebrale. Barbatul care a fost victima unui grav accident rutier a reusit sa le transmita cercetatorilor ca nu are dureri, dupa care a raspuns la o serie de intrebari.

Oamenii de stiinta au reusit sa creeze o interfata care face legatura dintre creier si calculator, astfel incat tehnologia sa poata descifra activitatea cerebrala declansata a raspuns la un stimul extern. In cazul lui Routley, stimulii externi au fost intrebarile adresate de cercetatori. In urma analizei activitatii cerebrale a lui Routley, oamenii de stiinta reusesc sa construiasca mesajele pe care barbatul vrea sa le transmita.