Primul ministru croat in vizita la Bucuresti

Primul-ministru al Republicii Croaţia, Ivo Sanader, efectuează o vizita oficială în România, în perioada 8-9 februarie, la invitaţia premierului Călin Popescu-Tăriceanu.

Aceasta este prima vizită a unui şef de Guvern al unui stat candidat, după aderarea României la UE. Discuţiile celor doi premieri au loc înaintea Forumului UE – Balcanii de Vest, organizat de Preşedinţia germană a UE în marja Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe (CAGRE) – 12 februarie 2007.

Cei doi înalţi demnitari au avut o întrevedere tête-à-tête astazi, începând cu ora 10.10, la Palatul Victoria. Agenda discuţiilor a avut in vedere stadiul relaţiilor bilaterale, cooperarea economică, cooperarea regională, precum şi progresele realizate de Croaţia în procesul apropierii de UE şi NATO. Întrevederea a fost urmată de o conferinţă comună de presă.

Programul vizitei premierului Ivo Sanader a inclus si o întrevedere cu preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, precum şi deplasarea, în cursul zilei de joi, în comunele Lupac şi Carasova (Judeţul Caraş-Severin), unde trăieşte o importantă comunitate croată. (atitudinea.ro)