A primit facturi in valoare de 19.000 £ dupa ce si-a pierdut telefonul in Ibiza

Un tanar in varsta de 21 de ani risca sa-si petreaca multi ani strangand economii pentru a-si plati facturile la telefon, dupa ce a primit acasa instiintari de plata cu o valoare colosala.

Corey Pye se afla de trei zile in vacanta cu cativa prieteni in Ibiza cand si-a pierdut telefonul mobil. Dispozitivul, model iPhone 4s, era protejat printr-o parola astfel ca tanarul a fost convins ca nu este necesara raportarea furtului la politie. In schimb, a anuntat acest lucru companiei Vodafone, la care avea abonament, dupa ce reprezentantii operatorului telefonic i-au inmanat o prima factura in valoare de 6.439,76 £.

Resemnat, barbatul a facut un imprumut pe 36 de luni la banca pentru a-si plati datoria. Socul a fost si mai mare cand, peste o luna, a primit o a doua factura in valoare de 12.450,35 £, pe care acesta a declarat ca pur si simplu nu are cum sa o achite.

„Nu ar trebui sa fiu pedepsit atat de drastic pentru naivitatea mea, fiindca nu am raportat furtul la politie, sau pentru infractiunea celor care au gasit telefonul si profita de pe urma acestui lucru”, a declarat Corey, citat de publicatia Metro. Barbatul mai are inca mult de platit la banca pentru imprumutul aferent primei facturi si a recunoscut ca, daca nu va putea sa solutioneze problema, va intra in datorii pentru tot restul vietii.

Compania Vodafone a fost de acord sa reduca suma de plata la doar 500 £, reamintindu-le clientilor ca pot raporta oricand un furt, pentru a nu fi nevoiti sa suporte consecinte neplacute: „Este foarte usor pentru infractori sa genereze costuri mari folosind telefoane furate, de aceea ne incurajam clientii sa raporteze disparitia telefoanelor cat mai rapid posibil”.