Atelierul ChocoArt s-a deschis oficial pentru public, primind pe taramul ciocolatei primii copii si realizand initierea in arta ciocolatei a primilor mici maestri ciocolatieri. In ziua deschiderii zeci de copii si adulti au trecut pragul primului Atelier de Ciocolata din Europa de SE.
Incepand cu 20 august 2008, ChocoArt este deschis publicului, zilnic intre orele 12:00 si 18:00 - programul fiind valabil pana la 10 septembrie 2008. Din toamna Atelierul de Ciocolata va avea un nou program, permanent, existand totodata posibilitatea realizarii de programari pentru grupuri - inclusiv in afara programului afisat pe website-ul www.chocoart.ro.
Orele de curs au inceput la fix si dureaza 45 de minute, timp in care micii ciocolatieri au avut ocazia sa asiste la o scurta introducere in istoria ciocolatei, sa se joace si sa deseneze cu ciocolata topita si sa creeze propriile opere, pe care la plecare le-au putut lua cu ei acasa. De asemenea, fiecare "cursant" a primit, la sfarsitul orei de "introducere pe taramul ciocolatei", o diploma care atesta absolvirea cursului si calificarea de "junior maestru" in arta ciocolatei.
ChocoArt pune la dispozitia publicului pachete adaptate in functie de varsta, precum si servicii de fotografiere cu atractiile atelierului. Pachetul "Grupa mica" - se adreseaza copiilor si include boneta de cofetar, sortulet de cofetar, ciocolata pentru degustat, ciocolata module pentru montat, un desert si o bautura racoritoare, la un cost de 15 lei. Pachetul "Grupa mare" costa 20 de lei si include o degustare de placinte, desert si ciocolata cu vin rosu, precum si o degustare de vin alb dulce.
Atelierul se adreseaza in primul rand copiilor, aceasta adresabilitate fiind si elementul care confera unicitate acestui proiect. Potrivit lui Jean-Francois Arnaud - Directorul tehnic al scolii Nationale
Superioare de Patiserie, Cofetarie, Ciocolaterie si Preparare a inghetatei din Franta - prezent la evenimentul de lansare si consilier in cadrul proiectului, mai exista in lume initiative asemanatoare - ateliere de ciocolata destinate casnicelor si specialistilor cofetari - dar fara a pune accent pe copii.
"Pe langa copii, ne adresam si persoanelor de toate varstele, care vor sa "guste" o experienta inedita, ideea centrala a proiectului fiind aceea de implicare - la ChocoArt nu vei fi doar un spectator, ci vei participa direct la transformarea ciocolatei in lucrari de arta", a explicat Silvian Miron, initiatorul primului Atelier de Ciocolata din Europa de SE.
Vizitatorii, adulti si copii, vor putea sa experimenteze toate aceste senzatii intr-un spatiu special amenajat si rezervat acestui scop in noua cladire Silvian de pe Bld. I.G. Duca, nr. 73 din Constanta, zona Casa de Cultura. in cadrul cursurilor ChocoArt, copiii vor fi initiati in tainele creatiilor de ciocolata si de Miruna, "asistenta lui Silvian" in varsta de numai 7 ani, care se recomanda ca fiind avand rolul de a lega si mai mult prietenia dintre copii si ChocoArt.
In costul taxei de intrare vor fi incluse toate facilitatile pe care ChocoArt le poate oferi publicului, demonstratii live de Arta din ciocolata realizate de Silvian Miron chiar in fata publicului - precum si lectii pentru cei interesati, specialisti in arta modelarii ciocolatei explicand cum se realizeaza procedeele de turnare, modelare si sculptare a ciocolatei.
"ChocoArt va incerca sa atraga cat mai multi dintre turistii romani si straini ce viziteaza litoralul romanesc. Totusi, daca vorbim despre ce sper sa realizam in cadrul proiectului ChocoArt as evidentia doua aspecte foarte importante - un spatiu relaxat, unde copiii sa dea frau liber imaginatiei si sa creeze, fapt ce le permite sa interactioneze si sa socializeze; si de ce nu, putem privi Atelierul de Ciocolata de la Constanta si ca o scoala pentru mici talente pe care le pot forma si educa in arta ciocolatei", a mai precizat Silvian Miron.
Timp de aproape 15 ani, de cand activeaza pe piata din Constanta, brandul Silvian este asociat cu arta crearii dulciurilor, fondatorul sau, Silvian Miron, fiind cunoscut atat pentru creatiile sale inedite si spectaculoase - parade cu haine din ciocolata, sculpturi in ciocolata - cat si pentru numeroasele premii internationale pe care le-a primit de-a lungul activitatii sale profesionale. Cea mai recenta initiativa Silvian este implicarea in Campionatul International de Gatit in Aer Liber, etapa de la Mamaia, prin lansarea Cupei ChocoArt Silvian - cupa sectiunii Dulciuri.
Silvian Miron are un palmares impresionant, fiind specializat in Franta in zahar si ciocolata si recunoscut international ca fiind primul membru de onoare din Romania a U.I.P.C.G. Printre realizarile sale profesionale se evidentiaza prima parada vestimentara din ciocolata din Romania (in 2001) si primul concurs de pictura cu cacao pe placi de zahar, cu copii categoria 4-6 ani (in 2002). A participat la numeroase concursuri internationale de specialitate si a fost premiat cu aur, argint si bronz. in 2005, a fost lansat la Bucuresti - Trofeul Silvian. in acest an, in Februarie, Juriul International "BID" a decis sa-i acorde Trofeul de Aur "Arch oF Europe" lui Silvian Miron, pentru determinarea in sustinerea calitatii in domeniu, avand la baza palmaresul sau (10 medalii de aur argint si bronz obtinute in ultimii sase ani la festivalurile si olimpiadele intentionale de cofetarie) dar si pentru spiritul antrepenorial novator.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro