Primele carnete de rentier au fost date in judetul Ialomita

Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale a înmânat primele carnete de rentier agricol în comuna Balaciu, judeţul Ialomiţa. Astfel, au fost înmânate şase carnete de rentier, împreună cu banii cuveniţi din renta viageră agricolă.

Gheorghe Flutur a precizat că „renta viageră agricolă este un program de comasare a terenurilor agricole, care se adresează bătrânilor satului care doresc să vândă sau sa arendeze proprietăţile pe care le deţin. Renta viageră agricolă este un program în care am încredere şi pe care vrem să îl popularizăm intens în perioada următoare”

Primul carnet de rentier a fost înmânat Eugeniei Barbu, în vârstă de 75 de ani, satul Crăsani, comuna Balaciu. Eugenia Barbu a arendat în toamna anului trecut opt hectare şi jumătate pentru care a primit 514 RON (suma cuvenită pentru lunile de arendă din anul 2005).

Adrian Stan, şeful Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, prezent şi el la înmânarea carnetelor de rentier a precizat că în momentul de faţă există deja 3.000 dosare de rentă viageră agricolă în lucru, aferente anului 2006 şi că numărul lor va creşte în continuare.