Primarul decedat din Deveselu a câștigat al treilea mandat

Ion Aliman, fost primar PSD al localității Deveselu (județul Olt) și candidat al social-democraților pentru un nou mandat, trecut la cele veșnice în urmă cu zece zile din cauza Covid-19, a câştigat alegerile locale de duminică.

Victoria postumă a lui Aliman nu e întâmplătoare și are legătură cu strategia PSD care i-a îndemnat pe alegători să-l voteze pe candidatul plecat dintre cei vii pentru a se putea organiza noi alegeri în localitate.

Aliman a avut și doi contracandidați vii, de la PMP și ALDE, care n-au avut nicio șansă în fața sa. El s-a lăsat pețit de PNL, pe care l-a părăsit în ultima clipă întorcându-se la PSD înainte de a muri.

Până să moară, Aliman a fost în cărți pentru PNL, ținându-i pe liberali în șah până în ultima clipă, scrie presa locală. A făcut chiar și fotografii de campanie cu sigla PNL, numai că s-a răzgândit pe ultima sută de metri, cu puțin înainte să moară, când a cotit-o înapoi la PSD și a lăsat PNL neconsolat și fără candidat în localitate.

 Din 1.600 de alegători care şi-ai exprimat votul, 1.020 l-au votat pe Aliman.

PSD a câștigat și Consiliul Local. Viceprimarul PSD va îndeplini, astfel, atribuţiile de primar până la organizarea alegerilor parţiale.

La începutul lunii septembrie, Ion Aliman (57 de ani), a fost diagnosticat cu COVID-19, iar pe 17 septembrie a murit într-un spital din Bucureşti. El fusese confirmat cu COVID-19 pe 4 septembrie, fiind internat la spitalul suport COVID din Caracal. Pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, scrie Mediafax.

Apropiaţii primarului spun că după ce i s-au făcut toate analizele, a aflat că avea şi hepatită, potrivit ziarului Adevărul.

Ion Aliman a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a renunţat la marinărie şi a ajuns în fruntea comunei Deveselu.

În timpul mandatelor sale a fost operaţionalizată baza NATO de la Deveselu. Pentru localnici, venirea militarilor americani a însemnat realizarea de investiții de milioane de euro în dezvoltarea comunei.

 

Sursa: europalibera.org