Prima trotinetă – mișcare și siguranță

octombrie 9, 2018

Printre activitățile sportive dar și de joacă pe care copiii le adoră în timpul liber se află și mersul pe trotinetă, care nu numai că susține dezvoltarea psihomotorie a celor mici, dar le permite și momente de independență, în care trebuie să se descurce singuri cu diverse obstacole apărute. Trotineta este adesea complementară primei biciclete pentru copii.
Indispensabilă când ieși la o plimbare în aer liber, când mergi în parc sau pur și simplu când ieși de la școală, trotineta pentru copii există acum într-o multitudine de modele, pentru toate gusturile.

Cum alegi o trotinetă pentru copii?

Trotinetă cu trei roți, pliabilă, mecanică sau electrică... există zeci de modele, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Există însă și câteva criterii și condiții de care trebuie să ții seamă pentru a face o alegere ideală.

Vârsta

Mulți dintre micuții noștri pot merge pe trotinete copii de la vârsta de 2 ani, cu condiția să alegem modele de trotinetă adaptate vârstei și dimensiunilor lor.

Trotinetă cu două sau cu trei roți?

Până la 4 ani, echilibrul copilului tău nu este încă perfect. Prin urmare, optează pentru o trotinetă cu trei roti, pentru o siguranță sporită și să lași pentru mai târziu trotinetele cu două roți. Între 6 și 12 ani, poți opta pentru trotinete medii, pentru distanțe scurte. Ghidonul ar trebui să ajungă între buric și picioarele copilului pentru un confort maxim de utilizare.

Trotinetă pliabilă sau nu?

Modelul care nu se pliază este ideal pentru joacă în jurul blocului sau chiar în casă în zilele în care copilul nu poate ieși, dar are chef de joacă. Pentru utilizare extinsă, optează mai bine pentru o trotinetă pliabilă, ușor de transportat manual și ușor de stocat. Nu ezita să cauți modele de trotinete fete sau băieți și pe Mykitty.ro, site-ul care îți aduce o ofertă de peste 1700 de produse din gama biciclete, triciclete și alte articole pentru sport, dar și hăinuțe, rechizite și electronice, la cel mai bun preț de pe piață.

Cu sau fără frână?

Unele modele au frână față și/sau spate. Dacă intenționezi să oferi copilului tău prima sa trotinetă, nu ezita să optezi pentru frânele față și spate. Cel mai bun dispozitiv este sistemul Flex (frânarea din spate) care va permite exercitarea presiunii asupra șinei, pentru o frânare mai eficientă.

Roți mici sau mari?

Majoritatea trotinetelor au roți mici, între 110 și 125 mm. Cu toate acestea, dacă ești deja obișnuit să parcurgi distanțe mari, iar copilul rezistă și el la această rutină, optează pentru roți mari. Acestea sunt, de asemenea, utile și pentru drumuri proaste...
Dacă cel mic merge către școală, de exemplu, în fiecare zi pe un drum denivelat și prost, optează pentru o trotinetă cu suspensie, cu roți mari și mânere ergonomice, toate menite să amortizeze șocul.

Cu cască sau fără cască?

Nu ezita să cumperi o cască pentru siguranța celui mic, mai ales dacă se deplasează zilnic pe drumuri lungi. De asemenea, îi poți oferi și protecție pentru coate și genunchi, mai ales că odată singur pe drum, copilul tău poate avea ușoare tendințe de teribilism sau, dimpotrivă, poate fi intimidat de alți participanți la trafic.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Prima trotinetă – mișcare și siguranță

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro