Prima tabără pentru copiii din Ferentari

Sunt deja 11 ani de când Valeriu Nicolae încearcă să le ofere o șansă la educație copiilor din familiile defavorizate din Ferentari. A început cu activități de week-end organizate la Școala 136, unde voluntarii le ofereau copiilor meditații. Apoi a cumpărat o casă și, pe lângă meditații, a adăugat ședințe de consiliere și suport emoțional. În timp, la Casa Bună – așa cum au numit-o copiii – s-a format o comunitate și, începând din această primăvară, Valeriu Nicolae organizează tabere de o săptămână. Până la toamnă vor fi în total zece tabere, în care vor ajunge 60 de copii.

Aici, ei urmează un program gândit special pentru ei: studiază, fac sport și se joacă împreună. Tabăra are un program zilnic în care, pe lângă activitățile distractive, copiii participă împreună cu voluntarii la treburile zilnice ale casei. Gătesc, pun masa, fac curățenie și învață să colaboreze și să se ajute unii pe alții. „Eu mă ghidez după o chestie a lui Aristotel, care spunea că nu suntem ceea ce suntem, suntem ceea ce facem. Și dacă ai rutine de excelență atunci devii excelent,” spune Valeriu Nicolae.

Am participat la prima tabără organizată de Casa Bună și am putut vedea cât de repede se adaptează copiii la această rutină în care sunt învățați să viseze și să aibă încredere în ei.

---

Acest material a fost realizat cu sprijinul Jysk România, care a inițiat și organizat taberele de la Casa Bună.

#ContinutSponsorizat

 

 

Sursa Youtube

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro