Prim Ministrul thailandez lasă un manechin de carton să răspundă întrebărilor jurnaliștilor

Prim ministrul thailandez a găsit o abordare inedită pentru a evita întrebările jurnaliștilor. El a atribuit drepturile de a comunica în numele său unui manechin din carton pe care a început să-l lase pe la conferințele de presă.

Prayuth Chan-ocha a vorbit foarte puțin în fața sediului guvernului, respectiv până când i-a fost adusă dublura din carton. Odată ce manechinul a fost pus pe poziție, oficialul thailandez a plecat, nu înainte să transmită tuturor celor prezenți să-ți adreseze întrebările înlocuitorului său, informeaza BBC.

Domnul Prayuth a condus o lovitură militară în 2014, iar de atunci ocupă funcția de prim ministru. Guvernul a propus alegeri naționale dar acestea au fost amânate în repetate rânduri. Prin plecarea de la adunare, politicianul a dorit să evite eventuale întrebări incomode pe tema alegerilor, dar și asupra situațiilor presant din țară, cum ar fi violențele care escaladează în sudul țării, precum și legile dure care au dus o serie de oameni în spatele gratiilor pentru că au insultat monarhia.

Manechinul de carton care a ținut locul primului ministru a preferat să nu comenteze.

 

Foto: SkyNews